Spotify lanceert Only You: inzicht in jouw unieke muzieksmaak

Spotify lanceert Only You: inzicht in jouw unieke muzieksmaak

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Spotify kondigt Only You aan. Dat is een functie die lijkt op Spotify Wrapped maar dan met een andere insteek. Naast Only You lanceert de streamingdienst ook een functie waarmee twee vrienden hun muzieksmaak samen kunnen brengen in één afspeellijst.

Spotify Only You

Only You is een functie in de Spotify-app die veel weg heeft van Spotify Wrapped. Er is wel een belangrijk verschil. Wrapped vat namelijk samen wat je het afgelopen jaar hebt geluisterd, Only You gaat om hoe je luistert. Only You geeft dus jouw luistergedrag weer en de functie is prominent aanwezig in het midden van de app. Als je hier op klikt, zie je in een Story voorbijkomen met jouw persoonlijke luistergedrag. Elk onderdeel van de Story kun je delen.

Spotify lanceert Only You: inzicht in jouw unieke muzieksmaak

Daarbij kijkt Spotify naar een aantal onderdelen waaronder muziek en podcasts die je ‘s morgens vroeg luistert en de muzikale duo’s naar waar je recent hebt geluisterd:

  • Jouw audio-geboortekaart: Tot leven gebracht door middel van drie artiesten waar je naar luistert, bestaande uit: Zonneteken: De artiest waar je de afgelopen zes maanden het meest naar hebt geluisterd. Maanteken: De artiest die jouw emoties laat zien. Opkomend teken: De artiest die je onlangs hebt ontdekt.
  • Jouw favoriete duo’s: De muzikale duo’s naar waar je recent hebt geluisterd, die jouw muzieksmaak laten zien. Wie anders zou bijvoorbeeld "Greta Van Fleet" direct afspelen na "Olivia Rodrigo"? 
  • Jouw muzikale dag: Muziek en podcasts die je ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat luistert.
  • Jouw genre-mixen: Hoe jouw muzieksmaak en podcast genres jou onderscheiden van de rest.  
Spotify Only You

Spotify Only You

Gerelateerde artikelen

Spotify Blend

Onderdeel van Only You is de nieuwe functie Blend. Blend vind je vanaf vandaag in de Only You-hub onder ‘Een playlist voor twee’. Kies een vriend om een blend mee te maken en ervaar hoe jullie muzieksmaak samenkomt. De afspeellijst wordt geüpdatet op basis van het luistergedrag van beide Spotify-gebruikers en wordt dagelijks aangevuld met nieuwe muziek.

Spotify Blend

Spotify Blend

Welke artiesten staan op jouw audio-geboortekaart? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Spotify? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk