Spotify krijgt grote update, dit is er veranderd

Spotify krijgt grote update, dit is er veranderd

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Spotify komt met een update voor zijn app. Met deze update krijgen gebruikers van de streamingsdienst straks de beschikking over een nieuwe indeling op het beginscherm die onder andere muziek en podcasts voor je opsplitst.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Nieuwe ervaring

Spotify meldt in een blogbericht dat ze op dit moment bezig zijn met het uitrollen van een update die voor een nieuwe 'home-ervaring' moet zorgen. In deze nieuwe ervaring moet het makkelijk worden om je favoriete muziek en/of podcasts te vinden. Het Zweedse bedrijf gaat er namelijk voor zorgen dat deze twee gesplitst worden. Links bovenin krijg je straks dan ook de mogelijkheid om enkel muziek of pocasts te selecteren. Bij het selecteren van de één, valt de andere direct weg. Als je muziek selecteert, dan vind je straks dus ook echt enkel muziek op het beginscherm. Volgens Spotify zorgt dit ervoor dat luisteraars gemakkelijker de gewenste content kunnen vinden én dat de ervaring een stuk persoonlijker zal moeten worden. Het blijft overigens ook mogelijk om beide opties gewoon aan te houden.

Gerelateerde artikelen

Sneller nieuwe dingen ontdekken

Podcasts en muziek kunnen straks dus gesplitst worden. Spotify meldt hierbij dat, naast het makkelijker vinden van gewenste content, ook het ontdekken van nieuwe muziek en podcasts eenvoudiger zal worden. Op de podcast-pagina kun je straks bijvoorbeeld direct naar nieuwe afleveringen van je favoriete shows gaan, vind je meer informatie over desbetreffende podcast én gepersonaliseerde aanbevelingen voor andere podcasts. Veel van deze functies zijn er nu natuurlijk al, maar straks vind je dit allemaal vanaf één centrale plek.

Op de muziekpagina krijg je verder bijvoorbeeld toegankelijker en sneller toegang tot nieuwe suggesties op basis van jouw smaak. Daarbij vind je op deze pagina straks ook in één opslag al je albums, afspeellijsten, daily's en mixen. Ook moeten er nieuwe functies komen die het makkelijker maken om muziek direct af te spelen en te delen. Je ziet er meer over in onderstaand gif.

Spotify krijgt grote update, dit is er veranderd

Beschikbaarheid

Spotify geeft aan dat je de update deze week nog kan verwachten, mits je een Android-smartphone hebt. Mensen met een iPhone moeten iets langer op de update wachten.

Wat vind jij van de update en van nieuwe ideeën van Spotify? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk