Spotify komt met meer vernieuwingen, wat vind jij van het nieuwe design? (+poll)

Spotify komt met meer vernieuwingen, wat vind jij van het nieuwe design? (+poll)

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Spotify is de laatste tijd bezig met het vernieuwen van het design en de lay-out van de app. Zo kwam het deze maand met een nieuwe homescreen en testen ze op dit moment een vernieuwde gebruikersinterface voor het gebruikersprofiel. Er komt onder andere een functie bij waardoor je nog gemakkelijker muziek kunt ontdekken en mensen kunt volgen. Wat vinden jullie van de nieuwe lay-out?

Nieuw gebruikersprofiel

Spotify heeft tegenover TechCrunch bevestigd dat het werkt aan een nieuwe indeling van de gebruikersprofielen. Als je op dit moment naar je profielpagina gaat, is er nog niet heel veel te zien. Zo zie je bijvoorbeeld alleen je ingestelde foto, het aantal volgers en mensen die je volgt én je gemaakte playlists. Hier moet echter verandering in gaan komen.

Gerelateerde artikelen

Zo wordt de indeling straks in kaartstijl getoond en wordt het qua design meer een social media-profiel. Zo kun je straks waarschijnlijk op deze pagina's zien hoe lang iemand geabonneerd is op de dienst, wat voor abonnement iemand heeft en in welk land diegene zich bevindt. Ook vindt je er een knop waarmee je die persoon direct kunt volgen. Daarnaast komt er een nieuwe 'Discover more features-knop' waarin de app je adviezen geeft om nog meer uit de app en je luisterervaring te halen. Ook staat er 'View more cards' (bekijk meer kaarten), waarschijnlijk komen er later dus nog meer functies bij.

Een gebruiker op Twitter zag de functie als eerst en plaats daarbij ook enkele foto's, deze vind je hieronder. Enkele gebruikers melden dat ze de nieuwe profielpagina al hebben. Tegenover TechCrunch zegt Spotify dat het de functie aan het testen is in verschillende markten, maar de stabiele update is nog niet verspreid. Wanneer die komt is nog niet bekend.

Nieuwe profielpagina Spotify. Beeld: Chris Messina op Twitter

Nieuwe design en lay-out Spotify, wat vind jij?

Spotify kwam begin deze maand met een geheel nieuwe lay-out van het homescreen. Wanneer je deze nu opent verschijnen er bovenaan je meest beluistere podcasts en albums, maar daaronder begint het feest pas echt. In een TikTok-achtige omgeving scroll je hier namelijk door verschillende podcastafleveringen, muzieknummers en albums. Er begint bij het scrollen ook meteen een voorbeeld van de aflevering of het nummer te spelen. Spotify wil er met het nieuwe design onder andere voor zorgen dat mensen sneller en gemakkelijker nieuwe dingen kunnen ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Nu zijn we op onze redactie niet geheel positief over de nieuwe indeling. Ikzelf vind het geen succes. Het hoofdscherm - dat in de loop der jaren al steeds minder overzichtelijk werd - is nu nogal een puinhoop waarin je niet meer zo snel bepaalde albums of podcasts kunt vinden. Het ontdekken van muziek en podcasts werkt naar mijn mening ook verre van ideaal, al is het omdat de muziek en podcasts die worden voorgesteld niet in de buurt komen van mijn favoriete genres.

Nu wordt Spotify steeds groter en daarbij biedt de app steeds meer dingen aan. Het is niet alleen maar meer een app waarop je kunt streamen. In de loop der jaren zijn er onder andere podcasts, audioboeken en live audio bijgekomen. Om dit allemaal te huisvesten in één app - genaamd Spotify - is niet gemakkelijk. Volgens mij heeft Spotify hiervoor op dit moment niet de juiste weg ingeslagen.

Wat vind jij van de nieuwe indeling van Spotify? Laat het weten in de poll of comments onder dit artikel.

Wat vind jij van de nieuwe lay-out van Spotify?

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk