Spotify Jam maakt je de volgende Tiësto met je vrienden

Spotify Jam maakt je de volgende Tiësto met je vrienden

Dennis Mons

door Dennis Mons

Laatst geüpdatet

Mocht je ooit een DJ willen zijn zoals Tiësto, Hardwell en Garrix maar dat willen delen met je vrienden zodat ze een een bijdrage leveren, dan heeft Spotify de oplossing voor je met een nieuwe update. Het heet ‘Jam’ en hiermee kunnen 32 mensen tegelijkertijd deel uitmaken van een realtime playlist.

Met Jam op Spotify is iedereen de DJ

Ongetwijfeld heb je eens een Spotify Playlist gemaakt waarbij vrienden je telefoon, tablet of computer gaan bepotelen om er een nummer bij te zetten. Het fanatisme is charmant, maar dat fysieke contact is dankzij de nieuwe Jam-functie dus niet meer nodig. Met een telefoon, tablet of pc is het nu mogelijk om lekker je eigen tracks in de playlist te zetten op feesten en partijen waarbij mensen aan kunnen bijdragen dankzij een QR-code of link.

De kekke nieuwe feature heeft echter wel wat haken en ogen. Zo kan alleen een Premium-lid een afspeellijst beginnen. Voordeel is wel dat je geen Premium-lid hoeft te zijn om dat ene plaatje van K3 erbij te zetten. Die mogelijkheid is er voor zowel Premium- als niet betalende leden.

De Jam werkt vergelijkbaar met games als Jackbox Games en Kahoot. De eigenaar geeft een QR-code door of een url en ze mogen in de afspeelijst. De avond kan dan dus los. Kopzorgen over iéts te veel Sieneke-muziek is niet nodig. De ‘eigenaar’ van de Jam kan bepalen welke muziek er gedraaid wordt. Dus ‘Heb je even voor mij?’ kan vrij snel de das omgedaan worden.

Hoe dan ook: De ‘Start of Jam’-optie wordt op dit moment wereldwijd uitgebracht.

Nu rest echter wel de vraag: welke Spotify Playlist wil jij delen? Maar vooral ook: welke Afspeellijst van een vriend of vriendin kan wel een paar flinke toevoegingen gebruiken? Laat het weten in de reacties hieronder.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk