Spotify test eerste hardware genaamd Car Thing: een slimme assistent in de auto

Spotify test eerste hardware genaamd Car Thing: een slimme assistent in de auto

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Spotify Car Thing 

Car Thing is Spotify's eerste zelf ontwikkelde hardware en het gaat om een slim apparaatje dat dient als een assistent voor in de auto. Het bedrijf heeft in een blogbericht aangekondigd dat het op dit moment testen uitvoert met Car Thing en dat het zo wil leren op welke manier mensen muziek en podcast in de auto gebruiken. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om het uitbrengen van eigen hardware voor consumenten.

Het apparaatje plug je in de 12 volt stekker in de auto en vervolgens verbind je het via bluetooth met je telefoon. Je kan het daarna gebruiken alsof je tegen de Google Assistent of Alexa praat. Met een "Hey Spotify"-commando wek je de aandacht en daarna zeg je wat je precies wil beluisteren. Dat kan een afspeellijst, muziek uit een bepaald genre of een specifiek nummer zijn. Op het scherm verschijnt wat er op dit moment wordt afgespeeld en met fysieke knoppen blader je door afspeellijsten.

Screenshots van het promotiefimpje

Spotify test momenteel ook een nieuw abonnement voor twee gebruikers

Voice Thing en Home Thing

In de eerste plaats gaat het om onderzoek dat Spotify uitvoert naar ons luistergedrag in de auto en de streamingdienst laat daarom een beperkte groep van fanatieke Premium-gebruikers in de Verenigde Staten het apparaat proberen. Het is nog niet duidelijk of die test later zal worden uitgebreid, maar Spotify teaset alvast nieuwe testen. "We zouden vergelijkbare testen met spraakbediening in de toekomst kunnen voeren. Wees dus niet verbaasd als je binnenkort hoort van een Voice Thing en een Home Thing", zegt Spotify in zijn blogbericht.

Dankzij de integratie met Waze en Google Maps heeft Spotify al inzicht over ons gebruik van de muziekdienst in de auto, maar met eigen hardware dat een hoofdrol speelt, zou het bedrijf nog tot meer informatie kunnen komen. Onlangs raakte bekend dat Spotify werkt aan een verbeterde integratie met Google Maps en het bedrijf werkt ook al langer aan een eigen spraakbesturing.

Hoe beluister jij muziek in de auto? Via je telefoon of eerder het infotainmentsysteem in je auto? Beluister je vooral muziek of ook podcasts? Vertel het ons in de reacties onderaan dit artikel.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk