'Dit zijn de specificaties van de Xiaomi Mi 6X'

'Dit zijn de specificaties van de Xiaomi Mi 6X'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Xiaomi Mi 6X 

De website XDA Developers heeft aanvullende informatie ontvangen naar aanleiding van de vermelding van een Xiaomi-toestel op de website van de keuringsinstantie TENAA. Deze informatie bevestigt definitief dat het toestel waarover gesproken wordt de nieuwe Xiaomi Mi 6X is.

Volgens de website zal de Xiaomi Mi 6X in drie verschillende versies uitkomen. Je zal het toestel kunnen kopen in een 4GB/32GB-, 6GB/64GB- en een 6GB/128GB-uitvoering waarbij het eerste getal staat voor het werkgeheugen en het tweede voor het interne geheugen. Het full HD+-scherm zal 5,99 inch groot zijn en een pixelverhouding hebben 2160x1080. De accu voor de Xiaomi Mi 6X zal 2910mAh groot zijn. In de beschrijving staat dat het toestel een 'gedeelde poort' heeft, daarmee zal men bedoelen dat er van een USB C-aansluiting gebruik gemaakt zal worden en dat er geen 3.5mm-hoofdtelefoonaansluiting aanwezig zal zijn. Wel zal er een slot zijn voor een microSD kaart waarmee je het interne geheugen kunt uitbreiden. De motor in de Xiaomi Mi 6X is de Qualcomm Snapdragon 660-chipset met een kloksnelheid van 2.0GHz en dat is iets lager dan de standaard 2.2 GHz die deze chipset kan halen.

De trend om de camera aan de voorzijde van veel megapixels te voorzien wordt ook in de Xiaomi Mi 6X voortgezet want deze is 20 megapixel groot. Aan de achterzijde zitten twee camera's van 12 megapixel en 20 megapixel. Het toestel zal 4K-opnames ondersteunen maar geen optische zoom hebben. De camera's aan de achterkant zijn verticaal geplaatst met in het midden de flitser. De software waar de Xiaomi Mi 6X op draait is MIUI 9 gebaseerd op Android 8.1 Oreo en de Chinese variant zal gebruik maken van de eigen 'Google Lens' waarmee objecten door de camera herkend kunnen worden.

Beschikbaarheid

Men verwacht dat Xiaomi het toestel op 24 april zal gaan aankondigen. Wanneer het in de winkels zal liggen en tegen welke prijs is nog niet bekend. Xiaomi is officieel niet in Nederland aanwezig maar er zijn een aantal winkels die Xiaomi-toestellen verkopen. Belsimpel verkoopt onder andere de populaire Xiaomi Mi A1 en de Xiaomi Redmi 5 Plus. Onlangs is MediaMarkt ook begonnen met het verkopen van de Xiaomi toestellen . Of deze retailers de Xiaomi Mi 6X ook gaan verkopen is niet bekend.

Bron: XDA Developers

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk