Specificaties van goedkope Samsung-tablet lekken uit

Specificaties van goedkope Samsung-tablet lekken uit

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Marktaandeel Samsung

Samsung is de grootste speler op de Androidmarkt, zowel op het gebied van telefoons als tablets. 53% van de tablets die zijn verkocht in 2013 zijn namelijk van Samsung en de Samsung Galaxy Tab 2-series zijn het meest verkocht. De Tab 3 Lite van Samsung moet begin 2014 uitkomen en moet concurreren met de markt van goedkope tablets. Afgelopen jaar zijn er alleen in Nederland al zo'n 50.000 tablets verkocht in deze prijscategorie.

Samsung Galaxy Tab 3 Lite

Vorige week werd er al bekend dat Samsung met een 7 inch tablet op de proppen zou komen, maar vandaag zijn daar ook wat specificaties van gelekt. De tablet zal draaien op een ARM Cortex-A9-processor met een snelheid van 1,2 GHz, maar welke processor dit precies is, wordt niet genoemd. De resolutie van het scherm is 1024x600 pixels en de tablet zal draaien op Android 4.2 (Jelly Bean), maar of er een update komt naar Android 4.4 (KitKat) is ook nog onbekend.

Enkele specificaties Samsung Galaxy Tab 3 Lite gelekt

Beschikbaarheid

De tablet zal uitkomen in twee kleuren, namelijk wit en zwart en van beide versies zullen 3G-versies uitkomen. Hierin zit een SIMkaart-slot zodat je gebruik kunt maken van een mobiele dataverbinding. De witte WiFi-versie zou vanaf week 2 van 2014 al te koop moeten zijn, gevolgd door de 3G-versie die een week later uit moet komen. De zwarte versies komen nog wat later, namelijk in de vierde en zesde week van het jaar. Het apparaat zou mogelijk een prijs van rond de 100 euro krijgen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk