‘Specificaties Poco X3 Pro lekken uit via officiële Xiaomi-winkel’

‘Specificaties Poco X3 Pro lekken uit via officiële Xiaomi-winkel’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Xiaomi lanceert maandag de Poco X3 Pro, een high-end versie van de immens populaire Poco X3. Eerder deze week werden beelden van de aanstaande smartphone gedeeld en ditmaal is het de beurt aan de specificaties van de telefoon. Opvallend is dat de details afkomstig zijn van een officiële Xiaomi-webwinkel.

Poco X3 Pro

Na het succes van de Poco X3 NFC breidt Poco het X3-gamma uit met een Pro-model dat, zoals eerder deze week bekend werd, enkel onder de motorkap gewijzigd wordt. Qua uiterlijk is de Poco X3 Pro vrijwel identiek aan de X3 NFC, tot de vingerafdrukscanner aan toe. Wel wil Xiaomi de X3 Pro met drie nieuwe kleuren – specifiek Phantom Black, Metal Bronze en Frost Blue – onderscheiden van de reguliere Poco X3 NFC.

Gerelateerde artikelen

Toch zal Poco zich met de X3 Pro niet focussen op het ontwerp, maar zijn de ‘high-end’ specificaties het focuspunt. Eerder kwam naar buiten dat Xiaomi de X3 Pro heeft uitgerust met de Snapdragon 860 4G-chipset, een detail dat ditmaal door een Vietnamese Xiaomi-winkel bevestigd is, meldt geruchtenmaker @chunvn888 via Twitter.

Qualcomms Snapdragon 860 4G wordt vermoedelijk tijdens het event van Poco op 22 maart aangekondigd. Volgens eerdere berichtgeving is de Snapdragon 860 4G-chipset ontwikkeld voor ‘goedkopere telefoons’ die uitgebracht worden in markten waar geen 5G-netwerken zijn. Qualcomm voorziet de chipset niet van 5G-ondersteuning; ondersteuning die Qualcomm wel biedt op de duurdere Snapdragon 865.

Gerelateerde artikelen

Pro enkel in naam?

Naast de chipset, weet de Vietnamese webwinkel details te lekken over het 6,67-inch IPS-paneel. Of Xiaomi hetzelfde paneel van de Poco X3 NFC gebruikt op de X3 Pro, is onbekend. Gezien de specificaties van het scherm – met dezelfde Full HD-resolutie, 120 Hz-verversingsfrequentie en helderheid van zo'n 450 nits – lijkt dat wel het geval te zijn.

‘Specificaties Poco X3 Pro lekken uit via officiële Xiaomi-winkel’

Verder kwam naar buiten dat Poco het toestel achterop voorziet van een viertal camerasensoren: te beginnen bij een 48 MP-hoofdcamera, een 8 MP-groothoekcamera en twee 2 MP-sensoren. Voor de selfiecamera (voorop) gebruikt Poco tot slot een 20 MP-sensor.

Gerelateerde artikelen

Tot slot bracht de webwinkel naar buiten dat de Poco X3 Pro een 5.160 mAh-batterij bevat die met 33 watt kan worden opgeladen, op Android 11 met MIUI 12 zal draaien en dat de telefoon in twee configuraties beschikbaar zal komen. Daarbij kan gekozen worden tussen 6 en 8 GB-werkgeheugen met respectievelijk 128 GB en 256 GB-opslaggeheugen.

Blijft een goedkoop toestel

Qua specificaties lijkt de Poco X3 Pro ontzettend veel op de X3 NFC – net zoals geldt voor het ontwerp van de telefoon. Gelukkig lijkt Xiaomi zich hier bewust van te zijn en blijft de lage prijsstelling van de originele X3 behouden, zo kwam naar buiten via de geruchtenmaker. In de Vietnamese Xiaomi-webwinkel zou een prijs van VND 7,990,000 genoemd zijn bij het model met 8 GB-werkgeheugen; omgerekend naar euro's komt dit uit op 290 euro. Let wel, dat is exclusief belastingen. Prijzen van het model met 6 GB-werkgeheugen zijn nog niet bekend.

‘Specificaties Poco X3 Pro lekken uit via officiële Xiaomi-winkel’

Tegen welke prijs de Poco X3 Pro in Nederland en België van eigenaar zal wisselen is eveneens niet bekend. Wat vind jij van de strategie van Poco om de X3 NFC een nieuw leven in te blazen met de snellere chipset? Denk jij dat het toestel aan zou slaan als hij voor onder de 400 euro verkocht gaat worden? Laat het zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk