Specificaties Nokia X6 liggen op straat

Specificaties Nokia X6 liggen op straat

Nokia X

In april zagen we al de bevestiging van een nieuw Nokia-toestel. In China zijn diverse posters gezien met daarop de zijkanten van de Nokia X die samen de letter 'X' vormen. Daaronder zagen we de datum van 27 april maar op die datum is helemaal niks aangekondigd. Ook werd er gesproken over een Nokia X6 en over een Nokia X wat ook het een en ander aan verwarring opleverde.

Wanneer je een toestel wil uitbrengen in de Verenigde Staten dan moet je langs de FCC voor een keuring. De Chinese overheid heeft ook een dergelijk instantie en dat is de Tenaa. Ook hier moet een toestel worden aangeboden ter keuring anders mag je het niet verkopen in het land. Dankzij de Tenaa weten we nu wat de specificaties zullen zijn van de Nokia X, want het staat allemaal online. Het typenummer is TA 1099 welke volgens deze website weer verwijst naar de Nokia X6.

Nokia

Omdat in de eerder genoemde advertenties alleen een 'X' te zien was zou het zomaar kunnen zijn dat er nog meer toestellen zullen uitkomen. Daarbij moet gezegd worden dat er ooit al eens een toestel is uitgekomen met de naam Nokia X.

Nokia X6

Wat betreft specificaties zien we een 5,8 inch-scherm met 2280 x 1080 pixels en een 3.000 mAh-accu. Er zal keuze zijn uit drie modellen met respectievelijk 3, 4 en 6GB aan werkgeheugen en er is keuze uit 32 en 64GB aan interne opslag en dat kun je uitbreiden met een SDkaart. Aan de achterzijde zitten twee camera's en aan de voorzijde zit er een. De Nokia X6 zal met Android 8.1 Oreo uitkomen en we gaan uit van Android One.

Nokia X6

Beschikbaarheid

Volgens de laatste geruchten zal de Nokia X6 aanstaande woensdag worden aangekondigd. Wij vermoeden dat deze aankondiging alleen voor de Chinese markt zal zijn en we de Nokia X6 de aankomende tijd nog niet in Europa zullen gaan zien.

Lees meer over:
Nokia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties