Naar content
Trending apps
 • LG Pocket Photo

 • LG Call for Android Wear

 • Package disabler pro for LG

 • Smoke G3 live achtergrond

 • X Launcher for Xperia

 • Display Brightness for Wear

 • LG 360 CAM Manager

Trending games
  Trending smartphones
  • ASUS ZenFone 6

  • OnePlus 7 Pro

  • Google Pixel 3a XL

  • Xiaomi Mi 9T

  • Huawei P30 Pro

  Nieuwste tablets
  • LG G Pad

  • LG G Pad 7.0

  • LG G Pad 8.3

  Innovatief

  Specificaties bekend van Samsung Galaxy A90 met uitschuifbare en roterende camera

  · 06 april 2019

  De Galaxy A90 wordt een beetje een experimenteel apparaat voor Samsung. Er wordt gezegd dat hij een schuifbare camera bevat, maar dan op een compleet nieuwe manier. Daarnaast zou hij een Crystal Sound-achtige oplossing hebben voor de telefoonluidspreker waardoor de luidspreker aan de voorzijde verwijderd kan worden.

  Schuifbare camera

  Het ontwerp van de Galaxy A90 is verreweg het meest opvallende aan het toestel. Het apparaat bevat volgens geruchten een uitschuifbaar component waarin de achterste camera geplaatst is. Als dat gedeelte omhoog schuift, kan de camera roteren waardoor deze fungeert als selfie-camera. Dit brengt enkele voordelen en mogelijke nadelen met zich mee.

  Zo zorgt de techniek ervoor dat er minder camera’s aanwezig hoeven te zijn in het toestel, waardoor er wellicht meer ruimte is voor andere onderdelen. Ook zijn selfies vanzelfsprekend van betere kwaliteit, gezien de achterste camera over het algemeen hoort te beschikken over betere sensoren. Het grootste voordeel is echter dat een dergelijke schuifbare camera de sleutel is tot een aanzienlijk hogere screen-to-body-ratio. Hierbij bestaat de telefoon zoveel mogelijk uit scherm en worden de schermranden zo dun mogelijk gemaakt. Mogelijk zal een techniek als deze wel meer geld kosten en kun je daarbij vraagtekens zetten bij de duurzaamheid van een regelmatig bewegend component. 

  Aan de voorzijde is voor het voeren van telefoongesprekken geen aparte speaker meer te vinden. Via trillingen via het scherm wordt de telefoonluidspreker vervangen door een techniek die LG Crystal Sound noemt en ook de Huawei P30 Pro maakt van een soortgelijke techniek gebruik.

  Samsung Galaxy A90

  Specificaties

  Het ontwerp is in ieder geval erg interessant, en ook de prestaties lijken tot nog toe prima in orde te zijn. Volgens Weibo-tipgever Martian V bevat het toestel een 6,7 inch FHD + OLED-scherm, een onaangekondigde chipset uit de Snapdragon 700-reeks en een triple-cameraopstelling, bestaande uit een 48 megapixel standaardcamera, een secondair 8 MP-exemplaar en een ToF-sensor voor het inschatten van diepte. Verder zou het apparaat een 3700 mAh-accu bevatten die opgeladen kan worden met een 25W snellader.

  Samsung Galaxy A90

  De Samsung Galaxy A90 zal qua prijs onder het Galaxy S10-kwartet zitten, dus het is zeker geen nieuw vlaggenschip; het is een experimentele, wellicht eenmalige uitvoering van een telefoon die is ontworpen om de reactie van de markt te peilen met betrekking tot het nieuwe ontwerp. Mocht het een succes zijn, dan zien we later misschien iets soortgelijks terug op een vlaggenschipapparaat. Desalniettemin zou het ook gewoon een manier kunnen zijn waarop Samsung zijn technische bekwaamheid toont. Bekijk hieronder een filmpje van het vermeende toestel. Volgens eerdere geruchten kunnen we de release van de A90 nog ergens deze maand verwachten. Beschikbaarheid in de Benelux is nog niet zeker.

  De nieuwste artikelen over Samsung Galaxy A80

  Samsung Galaxy A80 met roterende camera beschikbaar: hier kun je hem kopen

  Samsung Galaxy A80 eerste indruk: meer dan slechts innovatief

  Samsung onthult Galaxy A80 met schuifbare roterende camera samen met Galaxy A40 en A20e

  Volg hier de livestream van de Samsung Galaxy A90 onthulling, 'A Galaxy Event'

  Samsung schrapt Galaxy J-reeks

  Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

  Reacties (11)
  Bezig met laden van reacties...