Specificaties 10,5 inch AMOLED-tablet Samsung opgedoken

Specificaties 10,5 inch AMOLED-tablet Samsung opgedoken

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

AMOLED-schermen

AMOLED-schermen staan bekend om hun diepe zwart. Tevens bespaart dit accu, wat weer handig is omdat in tegenstelling bij LCD-schermen er geen backlight aanstaat. Ook zijn de kleuren fel en verzadigd, wat veel mensen aanspreekt. Samsung gebruikt dit type schermen al veel in hun telefoons en heeft slechts één keer eerder een tablet uitgebracht met zo'n type scherm, de Galaxy Tab 7.7, die in 2012 werd uitgebracht.

10,5 inch 

Dat Samsung zou werken aan een 10,5 inch-tablet met AMOLED-scherm was al bekend en nu heeft Sammobile een hele rits van specificaties online gezet over de aankomende 'SM-T800', een tablet met 10,5 inch AMOLED-scherm. De pixelverhouding van het scherm is 2560x1600 pixels en er is 2GB RAM aanwezig. De processor is waarschijnlijk de Snapdragon 801, maar Sammobile spreekt ook over een Exynos-variant, voor andere markten.

Er zullen modellen op de markt komen met 16GB, 32GB of 64BGB intern geheugen en ook zal er een microSD-kaartslot aanwezig zijn om dit uit te breiden. De camera op de achterkant heeft een resolutie van 8 megapixels en de frontcam is een twee megapixel-exemplaar. De accu krijgt een capaciteit van 7900mAH en naast het SM-T800 model wat alleen WiFi aan boord heeft komt er ook een 4G-variant op de markt.

Galaxy Tab 7.7

Samsung Galaxy Tab 7.7, eerste tablet met AMOLED-scherm

Beschikbaarheid

Wanneer de nieuwe tablet gepresenteerd zal gaan worden is nog onbekend. Eerder werd er gesproken over januari, maar dat bleek dus niet waar.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk