Specificaties $20.000 kostende Sirin-smartphone duiken op

Specificaties $20.000 kostende Sirin-smartphone duiken op

Sirin Solarin

Eerder deze week schreven we over een start-up die binnenkort met de 'best beveiligde Android-smartphone ooit' op de markt komt, maar het was nogal stil als het ging om specificaties en bijzondere features. Nu is van deze Sirin Solarin een benchmark verschenen, waardoor er meer bekend is geworden over de hardware. Via een investeringsronde waren er tientallen miljoenen opgehaald om dit toestel daadwerkelijk uit te brengen en een eerste winkel, waar het toestel te koop zal zijn, moet geopend worden in mei in de Londense binnenstad.

Het toestel wat zo'n $ 20.000 moet gaan kosten is uitgerust met een 5,5 inch scherm met 2560x1440 pixels, wat je enigszins zou verwachten voor zo'n bedrag. Er is 4GB werkgeheugen aanwezig en ook zien we bij storage dat er nog 101GB over is, wat wijst op een model met totaal 128GB opslaggeheugen. Android zelf slurpt altijd een deel op van deze ruimte, maar aangezien het toestel over zeer goede beveiliging beschikt zal dit ook de nodige ruimte kosten.

Specificaties die misschien tegen kunnen vallen zijn de Androidversie, want terwijl Android 6.0 Marshmallow al een tijd geleden is gelanceerd en ook op vele devices te vinden is, moet de Sirin Solarin het nog doen met Android 5.1.1 Lollipop. Ook was dit toestel voorzien van de Snapdragon 810-chipset van Qualcomm, wat ook een opmerkelijke keuze is. Inmiddels kennen we namelijk de opvolger in de vorm van de 820-chip en de 810-variant heeft ook veel problemen met de warmte, waardoor de prestaties niet altijd optimaal zijn. Ten slotte zien we dat de frontcam een 7 megapixel-exemplaar wordt volgens deze info, maar een 8 megapixel-variant lijkt een stuk waarschijnlijker. De resolutie van de camera op de achterkant bedraagt 22 megapixel, wat naar alle waarschijnlijkheid een 23 megapixel-variant van Sony wordt.

Al met al zijn de specificaties zeker niet slecht te noemen en Sirin zet ook in op de beveiliging, maar voor zo'n hoog bedrag hadden we toch wel graag een nieuwe chipset gezien. Misschien worden de devices wel voorzien van de nieuwe Androidversie als ze daadwerkelijk uitgeleverd worden, wat waarschijnlijk dus volgende maand al moet gaan gebeuren.

Bron; WinFuture

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties