Sony biedt Android N developer preview voor Xperia Z3 [stappenplan]

Sony biedt Android N developer preview voor Xperia Z3 [stappenplan]

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Android N op Xperia Z3

Eerder waren er al geruchten dat Android N getest kon worden bij meerdere fabrikanten en Sony is de eerste die hiermee nu naar buiten komt. Opvallend in de preview van Android N voor de Sony Xperia Z3 is dat de volledig standaard-Android-look geleverd wordt. Dit in tegenstelling tot de reguliere smartphones van Sony, die draaien met een eigen, grafische schil over Android.

[readmore article="184287"]

In Android N zijn veel nieuwe functies toegevoegd, waaronder gegroepeerde notificaties, gebruik van multiwindow en het direct reageren vanuit de notificaties. Nieuw Android-versies worden - sinds twee jaar - gelanceerd als developer preview door Google. Dit geeft als voordeel dat ontwikkelaars (of enigszins technische) consumenten de nieuwste versie van Android kunnen testen. In het geval van Android N werd deze uitgebracht ruim voor Google I/O, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Google. Waar dit voorheen alleen voor Nexus-devices was, zullen er dit jaar previews van verschillende fabrikanten uitgebracht worden.

Instructies Android N op Sony Xperia Z3

Op een speciale pagina wordt uitgelegd wat de nieuwe functies zijn van Android N developer preview, met daarnaast een instructie om deze te installeren. Dat doe je als volgt:

Om mee te kunnen doen aan deze test heb je de Sony Xperia Z3 (D6603 of D6653) nodig.

1. Zorg dat de nieuwste versie Xperia Companion is geïnstalleerd

2. Sluit de Xperia Z3 aan op de PC

3. Druk op ALT en klik op 'software repair'

4. Volg de stappen op het scherm (hierbij moet o.a. het toestel uitgezet worden en weer opgestart met: volume down+power).

5. Wil je weer terug naar de originele versie, volg dan bovenstaande stappen en klik op 'software repair' (deze keer zonder ALT).

Voor ontwikkelaars

De huidige preview van Android N is bedoeld voor ontwikkelaars, maar is ook te installeren door consumenten. De huidige versie is echter nog niet geoptimaliseerd voor snelheid en accuduur en is nog niet volledig stabiel. Latere versies van deze preview zullen beter geschikt zijn voor eindgebruikers.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk