Sony Xperia Z Ultra officieel: supersnel, 6.4 inch-scherm en waterdicht

Sony Xperia Z Ultra officieel: supersnel, 6.4 inch-scherm en waterdicht

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Sony Xperia Z Ultra

De Sony Xperia Z Ultra doet zijn naam eer aan met een 6.4 inch 1080p-schem (342ppi), hetgeen voor een optimale entertainment-ervaring zal zorgen aldus Sony. Het betreft een Triluminos-display, waardoor er meerdere, heldere kleuren weergegeven kunnen worden. Verder beschikt de Xperia Z Ultra over een snelle Snapdragon 800-chipset geklokt op 2.2 GHz, de snelste mobiele chipset van Qualcomm op dit moment. Voor de liefhebber, de AnTuTu-score is 33.800 van de versie die wij hebben kunnen testen.

Door het formaat, is deze 'smartphone' natuurlijk wel redelijk zwaar, 212 gram, maar ook erg dun met slechts 6.5mm. Aan opslag is er 16GB beschikbaar en de mogelijkheid tot uitbreiding met een microSDkaart. Aan RAMgeheugen wordt er 2GB meegeleverd. Aan de achterzijde vinden we een 8 megapixelcamera, aan de voorzijde 2 megapixel en het toestel zal draaien op Android 4.2. Het toestel is, net als bijvoorbeeld de Sony Xperia Z, water- en stofdicht. Om dit alles van stroom te voorzien, is er een stevige 3000 mAh-accu meegeleverd. Verder zit er NFC, MHL en Miracast in het toestel.

Bekijk hier de video

Interessant is dat de Sony Xperia Z Ultra ook bediend kan worden met een stylus, maar er bijvoorbeeld ook een potlood gebruikt kan worden om te navigeren in het toestel. Ook zet Sony met de Sony Xperia Z Ultra in op het lezen op deze phablet, hierbij hebben ze gezorgd voor minder glans op het scherm. Ook over het bellen met dit toestel aan je oor heeft Sony nagedacht, deze is daar misschien net iets te groot voor, dus er wordt een kleine Bluetooth-headset gratis meegeleverd waarmee je makkelijk kunt bellen zoals je gewend bent, die gekoppeld kan worden aan het toestel. De Bluetooth-handset wordt niet meegeleverd.

Beschikbaarheid en prijzen

De Sony Xperia Z Ultra zal in het zwart en wit verkrijgbaar zijn en beschikbaar in het derde kwartaal van 2013 en over de toonbank gaan voor een adviesprijs van € 719.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk