Sony Xperia XZ2 Premium krijgt premium prijskaart van 1000 dollar

Sony Xperia XZ2 Premium krijgt premium prijskaart van 1000 dollar

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Sony Xperia XZ2 Premium

Vorige maand kondigde Sony zijn nieuwste vlaggenschip aan, de Sony Xperia XZ2 Premium. Dit toestel is een nog beter uitgeruste smartphone dan de twee andere toestellen in deze lijn, de Sony Xperia XZ2 en de Sony Xperia XZ2 Compact. Nu zal het toestel vanaf 30 juli in de Verenigde Staten te koop zijn en vanaf 9 juli kan er begonnen worden met pre-orderen. Hij zal daar een prijskaart krijgen van 1000 dollar en dat is omgerekend 858 euro.

Het wordt dus bij introductie geen goedkoop toestel. Hij is dan ook wel voorzien van de laatste snufjes die Sony in huis heeft. Sony heeft veel expertise op het gebied van camera's en die hebben ze op dit toestel toegepast. Het is het eerste toestel ter wereld die een camera heeft met een maximale ISO-waarde van 51200 voor foto's, en voor video's ook een indrukwekkende waarde heeft van 12800. De extra gevoelige sensor aan boord maakt dat je met dit toestel foto's kan maken in omstandigheden met weinig licht.

Sony Xperia XZ2 Premium

Verder is het mogelijk om superslowmotion-beelden door middel van de Motion Eye-camera te schieten. In deze functie schiet je 960 beeldjes per seconde in een kwaliteit van 4K. Er zijn op de achterzijde twee camera's te vinden, één van 19MP en de ander heeft 12MP tot zijn beschikking. De selfie-camera is 13MP en is voorzien van een groothoeklens, zodat je met extra mensen op je selfies past.

De Xperia XZ2 Premium beschikt over een 5,7 inch LCD-scherm met een resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Onder de motorkap draait een Qualcomm Snapdragon 845-chipset en deze wordt bijgestaan door 6GB aan RAM en 64GB aan werkgeheugen. De accu van het toestel is draadloos op te laden en heeft een capaciteit van 3540mAh.

Beschikbaarheid

De Sony Xperia XZ2 Premium zal te verkrijgen zijn in de kleuren Chrome Black en Chrome Silver. In eerste instantie begint de verkoop in de Verenigde Staten en hij zal niet veel later ook in de Europa te koop zijn. Wat het toestel hier precies gaat kosten is nog niet zeker, maar goedkoop wordt hij niet.

Bron: The Verge

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk