Sony Xperia XZ1 duikt op met 5.2 inch HDR scherm en super-slomo-camera

Sony Xperia XZ1 duikt op met 5.2 inch HDR scherm en super-slomo-camera

Sony op IFA

Sony schijnt met drie toestellen op IFA in Berlijn te komen. XperiaBlog bericht dat dit de Sony Xperia X1, XZ1 en XZ1 Compact zullen zijn. Over deze laatste kwamen we laatst al het nodige te weten: dit toestel zou voor het eerst in een tijdje weer compact zijn en toch premium specificaties krijgen.

De Sony Xperia XZ1 wordt het andere nieuwe high-end toestel van Sony. De XZ1 is namelijk de opvolger van de Xperia XZs, het vorige reguliere vlaggenschip van Sony. Dit toestel had een Full-HD 5.2 inch scherm met een Snapdragon 820. Hierboven stond nog de XZ Premium met een 5.5 inch 4K scherm en een Snapdragon 835. Hier komt echter geen nog geen opvolger van. Is het nog te volgen?

Nu hebben we meer informatie over de Xperia XZ1. Iemand heeft namelijk diverse foto's van het toestel gemaakt, met daarop een sticker. Op deze sticker staan de specificaties, waardoor we twee vliegen in één klap kunnen slaan.

Het toestel krijgt een 5.2 inch HDR-scherm. Met HDR kunnen kleuren beter worden weergeven, en is het verschil tussen het lichtste en donkerste punt van het scherm groter. Netflix ondersteunt sinds kort het HDR-scherm van de Sony XZ Premium. Daarnaast is er super-slowmotion van 960 fps aanwezig, een unieke feature van Sony-toestellen. De afwezigheid van de dunne schermranden zijn wel opvallend, een trend die we dit jaar voor het eerst op meerdere toestellen terugzien.

De Snapdragon 835 zal voor de aanwezige kracht zorgen. Verder is er 64 GB intern geheugen aanwezig, samen met 4GB werkgeheugen en een 3.000 mAh accu. Het toestel zal ook waterbestendig worden met zowel IP-65 als IP-68 certificering. Dit houdt in dat de Xperia XZ1 zowel tegen water kan die wordt besproeid vanaf elke hoek, als dat het compleet ondergedompeld kan worden tot een diepte van 1.5 meter. Aan de zijkant is weer de vingerafdrukscanner te vinden. De locatie van NFC is verhuisd van de voor- naar de achterkant, naast de flitser van de camera.

Zoals genoemd wordt de Sony Xperia XZ1 aangekondigd tijdens IFA in Berlijn. Deze beurs begint 31 augustus, en wij zullen hier ook bij zijn. Daarna weten we dus alle informatie over de drie komende toestellen van Sony.

Bron: XperiaBlog

Sony Xperia XZs
2900 mAh
5.2 inch - 1920 bij 1080 px
32 GB
Qualco Snapdragon 820

Meer info

Sony Xperia XZs
2900 mAh
5.2 inch - 1920 bij 1080 px
32 GB
Qualco Snapdragon 820

Meer info

Lees meer over:
Sony Xperia XZ

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties