Sony Xperia II ontvangt nu Android 11-update in Nederland

Sony Xperia II ontvangt nu Android 11-update in Nederland

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Sony rolt momenteel de Android 11-update uit voor zijn Xperia 1 II-vlaggenschip. Het gaat om een gefaseerde uitrol die nu alvast in Nederland is begonnen en in de loop van de week bij alle eigenaars van de Xperia 1 II terecht zal komen.

Sony Xperia 1 II Android 11

Het zijn doorgaans de duurste vlaggenschepen die als eerste mogen rekenen op update naar een nieuwe Android-versie. Dat geldt ook voor de Xperia 1 II van Sony, want Android 11 komt als eerste bij eigenaars van dit toptoestel aankloppen. Vorige week raakte bekend dat de update in de week van kerst zou toekomen, en een screenshot van onze lezer Ramon toont nu Android 11 op zijn Sony-toestel.

De update is 935 MB groot en heeft als buildnummer '58.1.A.0.91'. Sony komt met een aantal eigen functies die het aankondigt met deze update en je vindt hieronder een overzicht van de nieuwigheden.

  • Cinema Pro-app krijgt ondersteuning voor 4K HDR 120fps slow motion video-opname (was 4K HDR 60fps)
  • De Photo Pro-app krijgt een nieuwe MR-modus om veelgebruikte opties op te slaan
  • 5G + 4G dual-SIM dual-standby-mogelijkheid (was 4G + 4G dual-standby)
  • BatteryCare krijgt aangepaste opties voor 80% en 90% accu
  • Schermopname toegevoegd aan meldingsbalk
  • Nieuwe wallpapers
Sony Xperia II ontvangt nu Android 11-update in Nederland

Nieuwe functies

Met Android 11-krijgen Sony eigenaars ook toegang tot nieuwe privacyfuncties voor apps, een nieuw menu voor de snelle toegang tot smarthomebediening en de nieuwe mediabediening. Hier ontdek je een overzicht van de belangrijkste functies en in dit artikel lees je meer over de interessantste details omtrent Android 11.

Sony deelde begin deze maand zijn updateplannen en toen werd al duidelijk dat we deze maand nog een update zouden krijgen naar Android 11 op de Xperia 1 II. Je vindt hieronder een overzicht van Sony's updateplanning:

Gerelateerde artikelen

Beveiligingspatch

De patch bevat naast de belangrijke versie-update ook de beveiligingspatch van november. Op de update van december blijft het dus wachten, maar vermoedelijk komt dat omdat de stabiele Android 11-update al in ontwikkeling was toen de patch van december nog niet was vrijgegeven door Google.

Heb jij ook Android 11 ontvangen op je Sony-telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Bedankt voor de tip, Ramon!

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk