‘Lijst met Sony Xperia-telefoons voor Android 10 uitgelekt’

‘Lijst met Sony Xperia-telefoons voor Android 10 uitgelekt’
Ondanks dat Sony Xperia-telefoons niet bovenaan de verkooplijsten staan, wist de fabrikant de afgelopen een succesvolle update-strategie vast te houden – met relatief snelle updates. Er is inmiddels een korte lijst verschenen met informatie over Sony’s update naar Android 10.

Sony en Android 10

Sony heeft het tot op heden stil weten te houden over de update naar Android 10. In Japan is toch al het een en ander uitgelekt over de updatestrategie die de smartphonefabrikant zal aanhouden. Voor veel eigenaren van Sonysmartphones zal de lijst misschien als een teleurstelling overkomen. Het lijkt er namelijk op, dat telefoons van eind 2017 geen update mogen verwachten naar Android 10: door deze zet, blijven de Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact vermoedelijk hangen op Android 9.0 Pie, terwijl ze nog met Android 8.0 Oreo werden gelanceerd. Telefoons uit 2018, worden juist wel weer meegenomen.

Sony Xperia 5 en Sony WF-1000XM3

Sony zal de Xperia 5, uiteraard voorzien van Android 10

De Japanse telecomprovider DoCoMo plaatste de informatie op zijn eigen site. Uit de tekst blijkt ook dat de Sony Xperia XZ2, XZ2 Compact en XZ2 Premium, worden meegenomen naar Android 10. Ook de Xperia XZ3 – die later in 2018 werd geïntroduceerd – ontvangt Android 10. Voor 2019 zal het nog blijven bij de Xperia 1 en Xperia 5. Voor de oplettende lezer: DoCoMo heeft de Xperia 10 en 10 Plus niet in de updatelijst meegenomen. Volgens GSMArena, zitten ze niet in het assortiment van de provider – vermoedelijk zullen de telefoons in het westen wel gewoon de update ontvangen.

[readmore articles="202489,201971"]

Europese uitrol

Ondanks dat er meestal geen verschil tussen zit is het van belang om uitroldetails met een korreltje zout te nemen. Het gaat hier namelijk om een Japanse telecomprovider. Sony kan in Europa juist een andere keuze maken: zo is het mogelijk dat de Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact in Europa wel de update naar Android 10 ontvangen – maar niet via DoCoMo. Er wordt geen updatetermijn gegeven, het zou dus nog even kunnen duren, voordat de updates beginnen met hun uitrol. In 2018 liet Sony zien, dat het de braafste leerling van de klas was: eind oktober kwam de update al uit voor sommige Xperia-telefoons.

Lees meer over:
Sony

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties