Sony Xperia 5 Plus gelekt: herkenbaar design met 3,5 mm audiojack

Sony Xperia 5 Plus gelekt: herkenbaar design met 3,5 mm audiojack

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Sony Xperia 5 Plus

2020 is ondertussen stevig afgetrapt en zoals altijd mogen we ook van Sony nieuwe telefoons verwachten. Vorig jaar kregen we rond deze tijd de Xperia 1 met zijn 21:9-scherm en 4K-resolutie, maar dit keer mogen we onszelf verwachten aan een verbeterde versie van de Xperia 5, dat is het kleinere, maar erg vergelijkbaar vlaggenschip dat het bedrijf in het najaar van 2019 op de wereld losliet. OnLeaks deelt de eerste renders van een aankomende Xperia 5 Plus.

Sony's nieuwe telefoon krijgt een herkenbaar ontwerp met fijne schermranden aan de boven- en onderkant, dat we kennen sinds de Xperia 1. Ook deze Xperia 5 Plus wordt schijnbaar uitgerust met een lang 21:9-scherm, alleen gaat het opnieuw om een groter paneel 6,6 inch scherm, waarmee het iets groter is dan het 6,5 inch AMOLED-scherm van de Xperia 1 en veel groter dan het 6,1 inch scherm van de Xperia 5. We weten nog niet of het om een Full HD-paneel gaat of opnieuw een 4K-scherm, maar we vermoeden dat het om het eerste gaat als we het grotere plaatje van de gelekte specificaties bekijken.

Gelekt beeld van de telefoon

Speakers aan de voorkant

Verder zien we dat de schermranden dit keer beter worden benut voor een paar speakers dat naar voren is gericht. Daarnaast zien we dat het Japanse bedrijf de vingerafdrukscanner aan de zijkant behoudt, zoals we gewend zijn, alleen is de powerknop dit keer geïntegreerd. Zo'n benadering zagen we eerder bij telefoons zoals de Honor 20, en de extra knop onder de scanner was eerder een punt van kritiek in onze Xperia 1-review.

Volgens de geruchten kiest Sony opnieuw voor een Snapdragon 855-processor voor Qualcomm, en daarmee laat het de nieuwe Snapdragon 865 link liggen. Het is ook opmerkelijk te noemen dat het vlaggenschip opnieuw met 6 GB RAM en 128 GB opslag wordt uitgerust, zeker omdat we budgetvlaggenschepen zoals de OPPO Reno-reeks zien inzitten op een groter werkgeheugen voor een relatief toegankelijke prijs.

Het apparaat zou een 3140 mAh-accu krijgen, en het is opmerkelijk dat Sony de 3,5 mm audio-aansluiting terugbrengt. Een andere opmerkelijke eigenschap is de extra camera aan de achterkant die een ToF-sensor zal krijgen.

Opnieuw koerswijziging

Sony is altijd een buitenbeentje geweest in de smartphonemarkt, en dat is ook de laatste jaren meer dan ooit het geval. Toch springt het bedrijf ook geregeld op een heel andere boot op van strategie te veranderen, en door een stoelendans binnen de Xperia-afdeling is het logisch dat we dat nu opnieuw zien in 2020, nadat het bedrijf pas vorig jaar het roer omgooide met de Xperia 1.

Foto van de Sony Xperia 5

De eerder gelanceerde Sony Xperia 5

Alles lijkt erop dat de Xperia 5 Plus geen premium-vlaggenschip wordt zoals de Xperia 1 vorig jaar, maar eerder een voordeliger vlaggenschip zoals de Xperia 5 er een was. Toch zien we Sony alvast betere designkeuzes maken, en we zijn benieuwd voor welke prijs het toestel op de markt verschijnt.

Beschikbaarheid

We verwachten de Xperia 5 Plus voor het eerst te zien tijdens de MWC-beurs in Barcelona die doorgaat van 24 tot en met 27 februari. Houd er rekening mee dat het voorlopig slechts gaat om informatie die van één bron afkomstig is. Pas wanneer meerdere bronnen de geruchten bevestigen kunnen we er meer waarde aan hechten.

Toch willen we graag weten of jij uitkijkt naar de Xperia 5 Plus op basis van de renders die we hier zien. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk