'Sony Xperia 5 IV neemt veel functies van de Xperia 1 IV over'

'Sony Xperia 5 IV neemt veel functies van de Xperia 1 IV over'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In mei kondigde Sony zijn Xperia 1 IV en Xperia 10 IV aan. De grote afwezige was de opvolger van de Xperia 5 III (999 euro). Over dit toestel zijn nu details opgedoken en die beloven behoorlijker verbeteringen.

Sony Xperia 5 IV

De Xperia 1 IV is een toptoestel en de Xperia 5 IV zal net als vorig jaar net iets onder dit toptoestel gepositioneerd worden. De eerste geruchten omtrent dit toestel beloven veel verbeteringen.

Het aankomende compacte vlaggenschip van Sony zou volgens AndroidHeadlines een 6,1-inch scherm krijgen en aangedreven worden door Qualcomm's Snapdragon 8 gen 1-processor. Dezelfde chipset als die van de Xperia 1 IV en dus niet de plus-variant van deze chipset.

Gerelateerde artikelen

Ondertussen koppelt het bedrijf de chipset aan maximaal 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen, en dat komt overeen met het geheugen van de Xperia 1 IV. Het model van vorig jaar kreeg 8 GB RAM.

Dezelfde camera's

De Xperia 5 IV neemt nog een feature van de Xperia 1 IV over en dat is de camera-opstellling. Dit betekent dus dat deze telefoon een 12 megapixel hoofdcamera met dual-pixel PDAF (fasedetectie autofocus) en OIS (optische beeldstabilisatie). De 12-megapixel ultragroothoeklens biedt ook dual-pixel PDAF en dat geldt ook voor de derde 12-megapixel telefotocamera. De laatste maakt 3,5X-5,2X continue optische zoom mogelijk. Aan de voorkant komt een 12 megapixel selfiecamera.

Verder wordt er gesproken over een 5.000mAh accu en ondersteuning voor draadloos laden. Of de telefoon met Android 13 komt, is niet bekend. Mogelijk komt de telefoon dan wel veel later in de winkels te liggen. Android 13 wordt namelijk pas in de herfst officieel aangekondigd.

Lancering Xperia 5 IV

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we in de komende maanden meer over de Xperia 5 IV te horen. Het bedrijf heeft de gewoonte om nieuwe telefoons aan te kondigen lang voordat ze op de daadwerkelijk op de markt komen. Androidworld houdt jullie uiteraard op de hoogte van al het nieuws omtrent de Sony Xperia 5 IV.

Kijk jij uit naar deze telefoon? Laat het ons weten in de reacties.

Sony Xperia 5 IV kopen
Sony Xperia 5 IV kopen
Sony Xperia 5 IV kopen

Sony Xperia 5 IV kopen

De Sony Xperia 5 IV is een nieuwe kleinere premium telefoon die focust op het maken en bewerken van content. De telefoon neemt veel van de functies van de Xperia 1 IV over, maar dan in een kleiner formaat. Hij is vanaf 1049 euro te koop.

1049 euro

Winkelen op:

De Sony Xperia 5 III van 2021

De Sony Xperia 5 III van 2021

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk