Sony Xperia 10 III Lite onthuld in Japan: alles voor een lage(re) prijs

Sony Xperia 10 III Lite onthuld in Japan: alles voor een lage(re) prijs

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Sony's mobiele afdeling heeft in Japan een nieuwe variant van de Xperia 10 III gelanceerd: de 10 III Lite. Met de Xperia 10 III Lite moet je een vergelijkbare ervaring krijgen als op de 10 III, maar dan tegen een adviesprijs die 10 procent lager ligt. Of Sony van plan is de telefoon naar Europa te brengen, is niet bekend.

Sony Xperia 10 III Lite

Sony lanceerde in april de derde iteratie van zijn Xperia 10-serie. Op het midrange-toestel van Sony zagen we voor het eerst in zijn midrange lineup ondersteuning voor 5G-netwerken. Sony maakte daarvoor gebruik van de Snapdragon 690 5G-chipset. Daarnaast kreeg de Xperia 10 III een batterij die 25 procent groter is - met een capaciteit van 4.500 mAh -, evenals een IP68-classificatie en een behuizing van Gorilla Glass 6. Sony's Xperia 10 III Lite bouwt voort op dat concept, blijkt uit de specificatielijst van de recent gelanceerde Lite-variant.

Sony Xperia 10 III Lite onthuld in Japan: alles voor een lage(re) prijs

Op de specificatielijst vinden we dus dezelfde Snapdragon 690 5G-chipset, hetzelfde 6,0-inch OLED-scherm met een Full HD+-resolutie en tot slot eenzelfde 4.500 mAh-batterij. Volgens de specificatielijst kan de batterij met 30 watt worden opgeladen, net als op de non-Lite variant. Je kan je inmiddels wel afvragen wat er Lite is aan de Xperia 10 III Lite. Het antwoord op die vraag ligt bij het beschikbare opslaggeheugen en de SIM-configuratie.

Voor de Xperia 10 III Lite heeft Sony namelijk een partij 64 GB-geheugenchips op de kop getikt: de helft van het opslaggeheugen op de reguliere Sony Xperia 10 III. Het blijft wel mogelijk om de opslag uit te breiden middels een microSD-kaartje. Daarnaast kan je slechts één simkaart in de Xperia 10 III Lite plaatsen, ten opzichte van de dual-sim functionaliteit van zijn duurdere boer. De laatste aanpassing vinden we bij de FM-tuner; die is namelijk verdwenen van de telefoon.

Exclusief voor Japan?

Alle andere specificaties zijn gelijk aan de originele Xperia 10 III. Het is, mede om die reden, maar de vraag of we de telefoon ooit in Europa gaan zien. Daarnaast heeft Sony de telefoon geruisloos gelanceerd op de Japanse markt, waar de Xperia 10 III Lite momenteel enkel bij telecomproviders te koop is.

Gerelateerde artikelen

Mocht Sony de Xperia 10 III Lite in Europa uitbrengen, dan zou dat mogelijk een doodsteek zijn voor de Xperia 10 III. Sony's adviesprijs van de Lite-versie ligt namelijk 10 procent lager dan van de reguliere 10 III, op omgerekend 365 euro (JPY 46.800).

Zou jij willen dat Sony de Xperia 10 III Lite ook naar Nederland en België brengt? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk