Sony Xperia 1 III-renders gelekt, krijgt periscoopcamera

Sony Xperia 1 III-renders gelekt, krijgt periscoopcamera

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er zijn voor het eerst renders en een video gelekt van de Sony Xperia 1 III, dat is het aankomende toptoestel. We zien een herkenbaar design, maar de telefoon komt met een nieuwe periscoopcamera en andere functies.

Sony Xperia 1 III

Sony komt dit jaar met een nieuwe toptelefoon, de Xperia 1 III. Nadat eerder al renders lekten van de voordeligere Xperia 10 III. Bij die telefoon zagen we geen grote veranderingen aan het design, maar bij de nieuwe renders van de Xperia 1 III die door OnLeaks zijn gepubliceerd zijn er wel een aantal opvallende wijzigingen.

We zien dat de telefoon nog steeds schermranden heeft aan boven- en onderkant, maar dit keer zijn ze wel kleiner geworden. Het frame van de Xperia 1 II meet 166 x 72 x 7,9 mm, terwijl dat bij zijn opvolger 161,6 x 67,3 x 8,4 mm is. Het scherm van de telefoon blijft wel een 6,5 inch OLED-paneel met een 21:9-beeldverhouding en een 4K-resolutie.

Sony Xperia 1 III-renders gelekt, krijgt periscoopcamera

Periscoopcamera

Zoals je merkt aan de afmetingen is de telefoon ook wat dikker geworden, en dat heeft vast te maken met een andere nieuwigheid: de nieuwe periscoopcamera. Sony geeft zijn telefoon een camera die een beter zoombereik mogelijk maakt. We zien zo'n functionaliteit terugkomen bij de meeste high-end smartphones, en het is goed om te zien dat Sony met verbeteringen voor zijn camerahardware komt. Sony was twee jaar geleden ook al erg kritisch voor de prestaties van zijn eigens smartphonecamera's.

Als laatste merken we dat Sony ook een nieuwe knop heeft toegevoegd aan de behuizing van de Xperia 1 III en dat is een knop die je zelf snelkoppelingen laat instellen. Je kan zo bijvoorbeeld kiezen om met een druk op de knop een specifieke app te starten. Verder is er nog niets bekend over de specificaties of lanceringsdatum van de Xperia III.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Sony? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk