Sony doet 'harde' beloftes omtrent zijn updatebeleid

Sony doet 'harde' beloftes omtrent zijn updatebeleid

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Binnenkort gaan we weer praten over Android P. Voor een merk betekent dat altijd een tsunami aan vragen. Veel gebruikers willen weten of hun toestel en wanneer hun toestel de update naar een nieuwe versie zal krijgen. Sony heeft middels een statement beloftes gedaan over het updaten van zijn toestellen.

Updatebeleid

Sony wil duidelijkheid scheppen rondom het updaten van toestellen naar de nieuwste versie van Android. Ook dit merk krijgt altijd heel veel vragen van gebruikers of het toestel dat ze gebruiken van een update voorzien zal worden. Door middel van een officieel statement betreffende het updatebeleid wil Sony waarschijnlijk veel van deze vragen vooraf beantwoorden.

Het statement van Sony laat zien dat het merk belooft zijn vlaggenschepen twee jaar lang van updates te voorzien betreffende nieuwe Android-versies. Deze twee jaar gaan in na de lancering van het toestel. Wanneer je dus een Sony koopt van een jaar oud zul je nog maar een jaar ondersteuning voor nieuwe Android-versies hebben.

Naast de belofte voor de vlaggenschepen wordt er in het statement ook gesproken over de toestellen uit het midden- en laag-segment. Daarover zegt Sony dat ze er voor kunnen kiezen deze toestellen niet van een update te voorzien wanneer de hardware dit niet aan kan of de kwaliteitsstandaarden van Sony niet gehaald worden. In het statement verwijst Sony naar een supportpagina waar je je IMEI-nummer kunt invullen om meer informatie over updates voor dat betreffende toestel te ontvangen.

Over de beveiligingsupdates zegt Sony dat ze niet alleen die van Google gebruiken maar ook van andere partijen. Men belooft geen maandelijkse beveiligingsupdates zoals Google deze uitbrengt maar zegt dat het naar de situatie kijkt om te beslissen of een beveiligingsupdate apart of samen met een versie-update zal worden uitgerold.

Conclusie

Sony doet er goed aan om duidelijkheid te scheppen in deze soms verwarrende situatie. Een kleine kanttekening is dat er in de officiële tekst wel nog wat ontsnappingsmogelijkheden zitten voor Sony. Zo staat er "We aim to support all premium range devices with the latest Android updates for two years after the device has launched." Het woordje 'aim' dat 'streven' betekent geeft nog net wat meer speelruimte voor het merk. 

Bron: XperiaBlog

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk