Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

 • Poco F2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Sony SmartWatch, en je kunt er ook de tijd mee aflezen

· 27 juni 2012

Sony bracht vorig jaar zijn eerste versie van haar horlogegadget uit, de LiveView, en toen was er nog het één en ander aan te merken op dit slimme horloge. Bij de ontwikkeling van de Sony SmartWatch van 2012 is er op het eerste gezicht goed geluisterd naar de opmerkingen, want we zien heel veel verbeteringen in dit nieuwe model. We hebben een weekend rondgelopen met het "klokkie" aan onze pols.

 

Sony SmartWatch

Een van de belangrijkste veranderingen aan de buitenzijde is de clip en de manier waarop je hem aan de band bevestigt. Het model van vorig jaar moest in een ring gedrukt worden om als horloge gedragen te worden en dat werkte niet zo goed. Dit hebben ze veranderd door de clip vast te maken aan de SmartWatch en het bandje zo te maken dat deze de SmartWatch inclusief clip kan herbergen. Door de clip is de SmartWatch wel wat dik maar dat moet momenteel geen probleem zijn, aangezien ik iedereen met een Friese staartklok aan zijn pols zie lopen. Daarnaast zit er een extra onderdeel in de verpakking waarmee het mogelijk is elk bandje van 20mm breed aan de SmartWatch te zetten. De gebruiker kan de SmartWatch dus customizen door een eigen bandje te kiezen.

Smart apps

Het activeren en verbinden van het apparaat gaat zeer eenvoudig. Je zet Bluetooth aan op je telefoon en activeert de SmartWatch met de knop aan de zijkant en het "pairen" zal vanzelf van start gaan. Om het horloge te bedienen op je toestel zul je een applicatie uit de Play Store moeten downloaden. De Liveware applicatie zorgt ervoor dat je de speciale applicaties uit de Google Play Store  kunt halen en beheren. De apps die op de SmartWatch draaien heten Smart apps en zijn special voor deze gadget ontwikkeld. Via de applicatie voor de SmartWatch kun je deze Smart apps downloaden en installeren op je horloge. Er zijn Smart apps voor de klok, agenda, om foto's te bekijken, Facebook en Twitter. Daarnaast kun je de smartWatch ook verbinden aan je Endomundo sportapplicactie om tijdens het hardlopen je tempo in de gaten te houden. Elke Smart app kun je aan- of uitzetten en bij een aantal zitten er ook nog wat extra instellingen zoals update-frequentie en dergelijke. Met sommige van deze mini-applicaties zijn ook interactief, zo kun je tweets beantwoorden met een vooraf ingesteld antwoord of het desbetreffende bericht retweeten. Met de Smart app voor het bellen zie je een gesprek binnenkomen op je SmartWatch. Wanneer je een plaatje hebt ingesteld bij dit nummer zie je deze ook verschijnen op je pols, je kunt het gesprek niet aannemen maar wel weigeren.

Bediening

Door middel van het knopje aan de zijkant activeer je het horloge en wanneer je nog een keer drukt zie je alle apps die je geïnstalleerd hebt. Wanneer je deze activeert, kun je de desbetreffende app gebruiken, door naar links en rechts te vegen kom je verder in de applicatie. Terug ga je door een "knijp"-beweging te maken op het scherm en dit doe je net zo lang tot je weer bij de klok terug bent.

Klok

Je zult het niet geloven, maar je kunt ook de tijd aflezen op je SmartWatch. Er zijn standaard drie verschillende weergaves voor de tijd in de SmartWatch-applicatie. Ik raad je aan diegene te nemen die niet de hele tijd het scherm aan laat staan, dat vreet net iets teveel stroom.

Screenshots

Video

http://www.youtube.com/watch?v=6x5qBu_hLiI

Beschikbaarheid

De Sony SmartWatch zal de eerste helft van juli in Nederland beschikbaar zijn voor een prijs tussen de €100 en €120,  maar is her en der al online te bestellen. Sony heeft een grote stap gemaakt met deze accessoire, er zijn heel veel verbeteringen. We zien her en der nog wat verbeterpunten maar dat is vooral aan de Smart app-kant dus daar zouden we de ontwikkelaars voor moeten aanspreken. Op het moment loopt de SmartWatch al 48 uur op één batterij-lading en geeft de indicator aan dat we op de helft zijn. Volgens de verpakking moet de batterij minimaal 120 uur meegaan bij intensief gebruik. Let wel op dat de SmartWatch ook veel energie vraagt van je telefoon. Bij mij was het de applicatie die na het beeldscherm de meeste energie verbruikte, ik had dan ook wel veel notificaties aan staan. De SmartWatch is een hele leuke gadget, wanneer je op zoek bent naar iets interactiefs aan je pols dan is de Sony SmartWatch zeker wat voor jou.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (23)
Bezig met laden van reacties...