Deze Sony-smartphones krijgen Android Pie

Deze Sony-smartphones krijgen Android Pie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Pie voor Sony-smartphones

Android 9.0 Pie werd begin deze maand aangekondigd en is nu beschikbaar voor een handjevol Androidsmartphones. Veel mensen vragen zich dus nu af wanneer hun toestel aan de beurt is en Motorola is één van de fabrikanten die informatie hierover naar buiten brengt en daar zijn we blij mee. Duidelijke informatie neemt namelijk heel veel vragen weg bij gebruikers.

Sony laat nu op zijn blog weten dat Android 9.0 Pie vanaf november dit jaar naar de volgende Sony-smartphones komt:

> Sony Xperia XZ2
> Sony Xperia XZ2 Premium
> Sony Xperia XZ2 Compact
> Sony Xperia XZ Premium
> Sony Xperia XZ1
> Sony Xperia XZ1 Compact

De volgende Sony-smartphones kunnen Android 9.0 Pie in het begin van 2019 verwachten:

> Sony Xperia XA2
> Sony Xperia XA2 Ultra
> Sony Xperia XA2 Plus

Sony toont in het artikel ook weer de mooie infograhic waarin het bedrijf uitlegt hoe een update werkt. Deze informatie zorgt ervoor dat gebruikers meer kennis hebben van de complexiteit van het uitrollen van een update en wat daar allemaal aan vooraf gaat.

Android Pie

In Android 9.0 Pie vind je uitgebreidere messenger-notificaties met slimme reacties, ondersteuning voor de inkeping in het scherm en schermen met afgeronde hoeken, ondersteuning voor twee camera's aan de voor- of achterzijde en Slices. Ook is er verbeterde biometrische identificatie, betere privacybescherming en betere ondersteuning voor vingerafdrukken aan Android Pie toegevoegd. Nieuw in Android Pie is Digital Wellbeing waarmee je je smartphonegebruik kunt monitoren. Alle nieuwe functies en verbeteringen in Android Pie kun je hier bekijken.

Ben je ook benieuwd of jouw smartphone Android Pie krijgt? Check dan ons Android 9.0 Pie-update-overzicht.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk