Sony kondigt LinkBuds aan, gemaakt om meer dan alleen muziek te horen

Sony kondigt LinkBuds aan, gemaakt om meer dan alleen muziek te horen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Sony heeft de LinkBuds aangekondigd. Draadloze oordoppen met ‘innovatieve sensortechnologie’ die, naast de muziek, altijd en overal in verbinding moeten staan met de wereld om ons heen. Volgens Sony zijn de oordoppen de ideale combinatie voor mensen zijn die muziek willen luisteren, maar ook de omgeving goed willen blijven horen.

Veilig muziek luisteren

De LinkBuds hebben, naast een eindelijk eens fatsoenlijke naam, een zogenoemd ‘open ringontwerp’. Zie het als een soort ‘open-ears oordoppen’ die niet de gehele gehoorgang blokkeren, zoals in-ears dat wel doen. Door dit ‘open ringontwerp’ laten de oordoppen voortdurend geluid door waardoor je, naast het horen van de muziek, ook de wereld om je heen kunt blijven horen. Dit kan handig (en vooral veilig) zijn als je bijvoorbeeld muziek wil luisteren op de fiets. Volgens Sony leggen deze draadloze oordoppen dan ook de ideale combinatie ’tussen de online en de offline wereld’.

Het open ringontwerp van de Sony LinkBuds

Het open ringontwerp van de Sony LinkBuds

Handige functies door botgeleiding

De LinkBuds komen ook met een aantal handige functies. Zo kun je de oordoppen bedienen middels botgeleiding. Dit houdt in dat je kunt tikken op de zijkant van je oor om hiermee vervolgens de LinkBuds te bedienen. Zo kun je met één enkele tik op de zijkant van je oor ervoor zorgen dat je favoriete Spotify-afspeelijst afgespeeld wordt, of je kunt met een dubbel tik ervoor zorgen dat er een volgend nummer wordt afgespeeld.

De draadloze oordoppen bieden verder ondersteuning voor ‘Speak-to-Chat’. Een functie die we ook bij andere draadloze oordoppen en/of koptelefoons tegenkomen en die ervoor zorgt dat muziek gepauzeerd wordt en geluiden ‘van buiten’ beter te horen zijn. Nadat je begint met praten zal de Speak-to-Chat automatisch aan gaan en het omgevingsgeluid toelaten. Hierdoor moet het mogelijk worden om een gesprek met iemand te voeren, zonder dat je hiervoor je oordoppen hoeft te verwijderen. Al blijft het wel iets netter om je oordoppen gewoon even uit je oren te halen. Ja toch?

Sony kondigt LinkBuds aan, gemaakt om meer dan alleen muziek te horen

Waterdicht en duurzaamheid

De Sony LinkBuds hebben een waardering van IPX4, wat inhoudt dat de oordoppen plensdicht zijn. Zweten tijdens het sporten of een regenbui zouden dus geen enkel probleem moeten zijn. Je moet echter niet gaan zwemmen met de LinkBuds.

Volgens Sony bevat de verpakking van de oordoppen geen plastic materiaal en zijn de oordoppen en de oplaadcase verder gemaakt van gerecycled plastic. Over de oplaadcase gesproken, een geheel opgeladen oplaadcase biedt twaalf uur aan luistertijd. De oordoppen zelf gaan volgens Sony iets langer dan vijf uur mee en bieden ondersteuning voor snelladen. Tien minuten opladen biedt 90 minuten aan luisterplezier.

Prijs en beschikbaarheid

Voor 180 euro haal je de LinkBuds in huis. Je kunt kiezen uit de kleuren wit en antraciet/grijs. De oordoppen liggen vanaf eind deze maand in de winkels.

Wat vind jij van de Sony LinkBuds en van het algemene principe van deze oordoppen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Hier koop je de Sony LinkBuds
Hier koop je de Sony LinkBuds
Hier koop je de Sony LinkBuds

Hier koop je de Sony LinkBuds

De Sony LinkBuds zijn een revolutie op het gebied van in-ears. Je kan ze namelijk de hele dag dragen en toch aan alles deelnemen. Dat is mogelijk dankzij het ‘open ringontwerp’. Hierdoor wordt de gehele gehoorgang niet afgesloten, zoals in-ears dat wel doen.

€ 179

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk