‘Sony komt met grootste smartphone-camerasensor ooit voor Xiaomi 12 Ultra’

‘Sony komt met grootste smartphone-camerasensor ooit voor Xiaomi 12 Ultra’

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Uit een nieuw lek blijkt dat Sony met de grootste smartphone-camerasensor ooit in een Sony-telefoon komt. Het zou gaan om een 50MP 1/1,1-inch sensor, luisterend naar de naam Sony Exmor IMX800. De verwachting is dat deze wordt gemaakt voor de aankomende telefoon Xiaomi 12 Ultra.

Camerasensor

Smartphonecamera’s met veel megapixel kunnen veel, maar of dat er ook echt uitkomt, dat heeft alles te maken met zowel de software als de sensoren die bij de camera’s komen kijken. Dat is dan ook waarom het enthousiasme over dit lek groot is. GSM Arena schrijft dat dit waarschijnlijk de grootste sensor is die Sony ooit maakte voor in een smartphone. Hij is zelfs groter dan de Samsung GN2. Die is ook 50 megapixel, maar is iets kleiner met 1/1,12 inch.

Mensen zijn dan ook benieuwd hoe de prestaties van deze sensor zullen zijn, want groter betekent ook dat er meer licht kan worden binnengelaten en dat zorgt voor betere foto’s. Zeker als je het moet doen met weinig licht in de ruimte, dan zal een grotere sensor uiteindelijk zorgen voor minder ruis in de foto’s. Toch is en blijft de uiteindelijke kwaliteit van foto’s een wisselwerking tussen het type lens, de kwaliteit van de lens en de software, naast uiteraard de vaardigheden van de fotograaf zelf.

Sony Exmor IMX800

Die prestaties kunnen we waarschijnlijk meemaken in de aankomende Xiaomi-telefoon. Xiaomi 12 Ultra schijnt namelijk de smartphone te zijn die de primeur heeft. Dat betekent dat Xiaomi een leverancierswissel doet, want de Xiaomi Mi 11 Ultra van vorig jaar heeft die Samsung GN2. Bij die telefoon was die grote sensor ook één van de grootste gimmicks.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Xiaomi? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk