Sony is er verrassend snel bij met Android 13-update

Sony is er verrassend snel bij met Android 13-update

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Na Samsung en OPPO is ook Sony van start gegaan met de uitrol van de Android 13-update voor zijn meest recente vlaggenschepen. Het gaat hierbij over de Sony Xperia 1 IV en de Xperia 5 IV. Heb jij de update al binnen?

Android 13-update Sony

Sony kondigt in een Twitter-bericht aan dat de Xperia 1 IV en Xperia 5 IV klaar zijn voor een Android 13-update. Hiermee is het bedrijf er relatief snel bij, aangezien veel smartphones van bijvoorbeeld Samsung ook pas vanaf deze maand de update krijgen en veel andere smartphonemerken er nog iets langer over doen. Daarbij is Sony zelfs één van de eerste smartphonefabrikanten die de nieuwste Android-versie uitrolt. In het bericht op Twitter zegt Sony het volgende: ''We introduceren de Android 13-update met de nieuwste functies voor Xperia 1 IV en 5 IV.''

Over wat voor nieuwe functies het gaat is nog niet bekend. Aangezien Sony echter altijd een vrij schone Android-schil gebruikt, gaan we ervan uit dat het voornamelijk zal gaan over de functies die Google zelf geïntroduceerd heeft in Android 13. Meer hierover lees je in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Andere Sony-smartphones

De Android 13-update zal overigens de een-na-laatste Android-upgrade voor de Xperia 1 IV en de Xperia 5 IV zijn. Deze toestellen krijgen namelijk drie jaar beveiligingsupdates en twee Android-upgrades. Wanneer de Sony Xperia 1 III, de Xperia 5 III en de Xperia 10 IV de update zullen krijgen is nog niet bekend.

Wat ook nog niet bekend is, is wanneer je de update mag verwachten. Hierover meldt Sony namelijk niets, de Sony Xperia 5 IV op onze redactie heeft de update nog niet binnen. Als je zelf wil kijken of je de update al binnen hebt dan kun je dit handmatig controleren. Ga hiervoor naar Instellingen -> Systeem -> Software-update. Als de update binnen is, zul je hem als het goed is ook als automatisch notificatie binnen krijgen.

Heb jij een Xperia 1 IV of een Xperia 5 IV en heb jij de update al binnen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk