Sony houdt herstructurering en voegt mobiele divisie samen met tv's en camera's

Sony houdt herstructurering en voegt mobiele divisie samen met tv's en camera's

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Herstructurering bij Sony

Sony onderging de afgelopen maanden een heleboel veranderingen. Eerst werd er voor aanvang van MWC bekend gemaakt dat er een nieuwe man aan het hoofd komt van productontwikkeling bij Sony Mobile, namelijk Kimio Maki, de man die eerder de cameradivisie leidde.

Later raakte bekend wat vermoedelijk één van de redenen was van die wissel, want Sony heeft toen onthuld dat een interne machtsstrijd tussen de Xperia-afdeling en de divisie voor de Alpha-systeemcamera's heeft geleid tot een minder goede kwaliteit van zijn smartphonecamera's. Mogelijk werd Maki dus gevraagd als ex-producthoofd van de cameradivisie om de plooien weer glad te strijken en op te roepen tot meer samenwerking.

Foto's van het prototype van Sony

Sony's 5G-prototypetoestel

Drie divisies worden één

Het lijkt er nu op dat die wijziging nog steeds onvoldoende was voor de bestuurders van de Japanse gigant. Sony heeft nu in een mededeling bekend gemaakt dat er een interne herstructurering is doorgevoerd waarbij de mobiele afdeling wordt samengevoegd met de televisieafdeling (Bravia) en de cameradivisie. Ingaande vanaf begin april zal de afdeling bekend staan onder de naam: 'Electronics Products & Solutions (EP&S)'. Aan het hoofd komt Shigeki Ishizuka te staan, dat is het huidige hoofd van de cameradivisie.

Sony Xperia 1

Het is niet duidelijk wat precies de gevolgen zullen zijn, voor de consument, want Sony heeft daarover niets vermeld in zijn korte aankondiging. Mogelijk heeft Sony beslist om zijn divisies samen te brengen om zo meer samenwerking onderling te stimuleren. Anderzijds zou het ook een inkrimping kunnen betekenen van de mobiele divisie.

Androidworld nam eerder deze maand contact op met Sony in Nederland omtrent een reeks vragen omtrent de verklaring over de interne machtsstrijd in het verleden, maar Sony ging niet in op onze vragen.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk