'Sony gaat in 2023 meer smartphones uitbrengen'

'Sony gaat in 2023 meer smartphones uitbrengen'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Sony is van plan om zijn smartphone-aanbod uit te breiden. Volgens meerdere berichten zal Sony namelijk ten minste vijf nieuwe smartphones willen uitbrengen in 2023. Het zal hierbij gaan om drie high-end smartphones en twee midrange-toestellen. Wat weten we precies?

Sony-smartphones

Sony brengt nu al een aantal jaar een handjevol smartphones uit. Zo kwam de Japanse fabrikant dit jaar met de Sony Xperia 10 IV, Xperia 5 IV en de Xperia 1 IV. Soms voegt Sony hier nog een verrassing aan toe, zoals de Sony Xperia Pro-I van vorig jaar. Volgens meerdere geruchten wil de fabrikant hier volgend jaar echter een kleine verandering in gaan aanbrengen. Het bedrijf zal 'gewoon' met de opvolgers van de Xperia 1, 5 en 10 komen. Daarentegen wil Sony ook met een nieuwe lijn komen, de Sony Xperia Ace-lijn. Echt nieuw is deze lijn overigens niet, Sony brengt al langer smartphones uit de Ace-lijn uit. De fabrikant zal nu echter van plan zijn om het nieuwste toestel uit deze serie wereldwijd uit te brengen.

De Sony Xperia Ace IV krijgt vermoedelijk een 5,5 inch Full HD+ LCD-paneel met een beeldverhouding van 21:9. Hiermee is het toestel veel compacter dan andere smartphones en tevens een stuk smaller en langer. De telefoon moet verder een Qualcomm Snapdragon 4 Gen 1-chipset krijgen, hierdoor weten we dat het om een budget-smartphone gaat. Verder zal de smartphone beschikken over een 3.5 mm audio jack, een 4.500 mAh accu, 128 GB aan opslag en 6 GB RAM.

'Sony gaat in 2023 meer smartphones uitbrengen'

Gerelateerde artikelen

Snelste processor, weg vingerafdruksensor

Naast de Ace IV komt Sony naar alle waarschijnlijkheid ook met de opvolgers van de Xperia 1 IV, 5 IV en de 10 IV. De eerste twee worden daarbij vermoedelijk uitgerust met de Snapdragon 8 Gen 2-processor. De nieuwe high-end-chipset van Qualcomm voor volgend jaar. Daarnaast gaat het gerucht dat de vingerafdruksensor in de aan-/uitknop van deze smartphones zal verdwijnen. Hiervoor in de plaats zal Sony een vingerafdruksensor onder het scherm plaatsen. Meer specificaties zijn nog niet helemaal duidelijk, hetzelfde geldt voor de prijzen van de smartphones. We hopen in ieder geval op het gebied van updatebeleid en camerasoftware verbeteringen te zien. Meer hierover lees je in mijn review van de Sony Xperia 5 IV.

Om het portfolio compleet te maken kondigt Sony volgend jaar vermoedelijk ook de Sony Xperia Pro-II aan. Dit toestel zal zich weer gaan richten op fotografie en zal waarschijnlijk weer net zo duur worden als zijn voorganger. Denk hierbij aan een prijs rond de 1799 euro.

Wat vind jij van Sony-smartphones? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Sony Xperia 1 IV kopen
Sony Xperia 1 IV kopen
Sony Xperia 1 IV kopen

Sony Xperia 1 IV kopen

De Sony Xperia 1 IV is een veelzijdig vlaggenschip voor consumenten die een telefoon zoeken die alles aankan. Hij komt met een hele reeks verbeteringen: van het scherm tot de camerasopstelling, een beter geluid en een focus op livestreaming en geluidsopname.

1.399 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk