Sony en Google ontwikkelen samen '360 Reality Audio' voor Android

Sony en Google ontwikkelen samen '360 Reality Audio' voor Android

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google en Sony werken samen aan een verbeterde geluidservaring met Android-smartphones. Het gaat om het zogenaamde '360 Reality Audio', dat is muziek die een geluid produceert dat uit alle richtingen lijkt te komen. De feature wekt in combinatie met muziek-apps en je hoofdtelefoon of speaker.

360 Reality Audio

Google wil een nieuwe audiotechnologie in Android implementeren, en het werkt daarvoor samen met Sony. Dat blijkt uit de commentaren van ontwikkelaars van Sony en Google die XDA Developers heeft opgemerkt. Sony's 360 Reality Audio wordt geïmplementeerd samen met de benodigde MPEG-H 3D audio-codec.

Beide technologieën hierboven genoemd, moeten ervoor zorgen dat Android-telefoons ondersteuning krijgen voor 3D-geluid. Ofwel geluid dat in alle richtingen weerklinkt. Android krijgt dus een decoder dat het mogelijk maakt om zo'n geluid af te spelen met muziek-apps die zo'n 3D-geluid ondersteunt.

Sony en Google ontwikkelen samen '360 Reality Audio' voor Android

Tidal is één van de apps die werkt met 360 Reality Audio

Sony x Google

Dat Google en Sony samenwerken om het verbeterde geluid mogelijk te maken op alle Android-telefoons, is te zien aan een reactie van een Sony-medewerker. "Dit is van de patches die vermeld werden tijdens de meeting 'Android OS 360RA support' tussen Google en Sony", aldus de medewerker.

Gerelateerde artikelen

360 reality Audio werkt op dit moment in combinatie met een klein aantal diensten, waaronder Tidal en Amazon Music HD. Als je die apps gebruikt, heb je ook geen aangepaste hoofdtelefoon of speaker nodig om van het rijkere geluid te kunnen genieten.

Het is nog niet bekend wanneer de MPEG-H 3D audio-codec en 360 Reality Audio zullen werken in Android. We weten daarnaast ook niet of de functie onderdeel zal zijn van een grote versie-update zoals de aankomende Android 12-update. Op dit moment lijkt de functionaliteit nog volop in ontwikkeling te zijn.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk