Sony bevestigt uitrol Android 11 voor deze Xperia-telefoons

Sony bevestigt uitrol Android 11 voor deze Xperia-telefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Sony heeft bevestigd dat de uitrol van de Android 11-update vanaf december 2020 van start gaat. De eerste telefoon die de update ontvangt, is de Xperia 1 II, het huidige vlaggenschip van dit jaar.

Sony-telefoons die Android 11 krijgen

Sony heeft het officieel gemaakt, de volgende Xperia-telefoons krijgen een update naar Android 11 en de uitrol zal voor de Xperia 1 II al deze maand van start gaan:

Zoals je kunt zien zijn de recentste Xperia-telefoons als eerste aan de beurt. De telefoons uit 2019 en begin 2020 volgen begin volgend jaar. Sony heeft ook bevestigd dat de Xperia 1 II tegelijkertijd de mogelijkheid krijgt om slow motion video-opnames in 4K HDR met 120 fps (frames per seconde) te maken.

Sony bevestigt uitrol Android 11 voor deze Xperia-telefoons

Android 11

Android 11 bevat veel kleine en grote verbeteringen. Zo zijn alle berichten vanuit chatapps gebundeld in een speciale daarvoor ingerichte ruimte in het in het notificatiescherm. Daarnaast worden de meldingen van chatapps in bubbels gegoten. In Android 11 is tevens de bediening van smarthome-apparaten vereenvoudigd, evenals de mediabediening. Meer informatie over de nieuwe functies in Android 11 vind je hieronder.

Andere Xperia-telefoons

Er is geen nieuw nieuws over andere modellen. We gaan er dus vanuit dat Android 11 niet beschikbaar komt voor andere Sony Xperia-telefoons, zoals de Xperia 10- en 10 Plus-modellen uit het middensegment van vorig jaar.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk