Sony begint uitrol beveiligingsupdate februari

Sony begint uitrol beveiligingsupdate februari

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Sony lijkt de smaak te pakken te hebben en brengt de ene na de andere update uit voor zijn vlaggenschepen. Het bedrijf is nu begonnen met het verspreiden van de beveiligingsupdate van februari voor verschillende Xperia X-toestellen.

Beveiligingsupdate februari Xperia-vlaggenschepen

Sony is er dit keer wel erg vlot bij: het maandelijkse beveiligingsbulletin dat Google uitbrengt met met daarin beveiligingsverbeteringen en de daarbij horende beveiligingsupdate voor Nexus- en Pixel-toestellen, is nog niet beschikbaar. Deze zal vermoedelijk aankomende maandag, de eerste maandag van de maand, uitgebracht worden.

We weten dan ook nog niet welke belangrijke beveiligingslekken gedicht zijn in deze nieuwe firmwareversie. Het komt vaker voor dat fabrikanten hun eigen beveiligingsupdates eerder uitbrengen dan Google, dat hebben we bijvoorbeeld gezien bij Samsung en Blackberry. Partners van Google ontvangen de beveiligingsverbeteringen ruim voordat deze gepubliceerd worden op de beveiligingspagina van Android.

Firmware-update Sony Xperia X

Updatebelofte

We zien dat Sony bezig is met een inhaalslag als het gaat om updates. Het bedrijf had eerder aangegeven de eerste te willen zijn die zijn toestel naar Android 7.1.1 Nougat zou updaten en bracht daarop op 2 januari een concept-update voor de Sony Xperia X uit die het toestel naar deze nieuwe Android-versie bracht.

De relatief vlotte updates voor de Xperia X-serie geldt niet voor andere nieuwe toestellen: zo zal de Xperia E5, een toestel dat een half jaar oud is, geen update naar Android 7.0 Nougat ontvangen. Dit heeft mogelijk te maken met de chipset van het toestel, maar is toch een teleurstelling voor eigenaren van het toestel.

Beveiligingsupdate downloaden

Zoals gebruikelijk is de daadwerkelijke beschikbaarheid van de updates verschillende per land en toestel. De updates worden in ieder geval nu uitgerold voor de Sony Xperia XZ, Xperia X Performance, Xperia X en Xperia X Compact, maar zijn nog niet direct overal te downloaden.

Bron: XperiaBlog

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk