Sony Cybershot QX10 en QX100: losse lenzen voor smartphones

Sony Cybershot QX10 en QX100: losse lenzen voor smartphones

Awel

door Awel

Laatst geüpdatet

Sony add-on lenzen

De geruchten waren er al, Sony komt met een bijzondere accessoire: een losse lens die je op een toestel kunt bevestigen en door middel van NFC een verbinding met het toestel maakt. Deze lenzen kunnen op elk toestel worden gezet, het hoeft dus niet per se van Sony te zijn. Voordeel hiervan is dat je niet met een grote systeemcamera hoeft rond te lopen.

Sony Cybershot QX10 en QX100

Sony brengt twee versies van de add-on cameralens uit. De Sony Cybershot QX10 en QX100, die beide beschikken over onder andere NFC en WiFi. Deze lenzen zijn standaard te gebruiken (en bevestigen) op een Sony Xperia Z en Sony Xperia Z1, maar ook geschikt voor de meeste andere smartphones. De QX10 en QX100 kunnen op smartphones van andere merken bevestigd worden met een speciale beugel.

De Sony Cybershot QX10 beschikt over een 18 megapixel-sensor en kan tot 10x optisch zoomen. De lens is beschikbaar in het wit en zwart, en weegt 105 gram.

De grote broer, de Sony Cybershot QX100 heeft een betere sensor (20 megapixel), maar is qua optische zoom wel een aantal stappen terug, deze kan slechts 3.6x zoomen.

Beschikbaarheid

Er is op dit moment nog niets bekend over de beschikbaarheid van de Sony Cybershot QX10 en QX100. Als er meer bekend is, zullen we dit artikel van een update voorzien.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk