‘Sonos Move is een draagbare bluetooth-speaker met wifi-verbinding'

‘Sonos Move is een draagbare bluetooth-speaker met wifi-verbinding'

Sonos Move

Nu de naam is uitgelekt, is het concept van Sonos wel duidelijk: het is de bedoeling dat je de speaker in huis verplaatst. Huidige Sonos-speakers staan constant aan de stroom, waardoor het verplaatsen niet zo gemakkelijk is. Vorige week werd nog bekend dat Sonos aan een bluetooth-speaker werkte, al bleven alle andere details toen nog onbekend. Inmiddels weet Roland Quandt ons, via WinFuture, te voorzien van de nodige informatie over de Sonos Move. Zo weten we inmiddels dat de speaker voorzien is van de uitgelekte bluetooth-verbinding, evenals ondersteuning voor wifi zodat hij ook functioneert in Multiroom-opstellingen.

Sonos Move Bluetooth speaker

De voorkant van de Move heeft veel weg van de Sonos One.

Quandt verkreeg deze informatie door middel van beelden van de speaker. Aan de achterkant van de speaker, is een knop te vinden om te wisselen tussen wifi en bluetooth. Boven deze knop is er een knop om de speakers in- en uit te schakelen. Bovenop de speaker zijn ook de nodige knoppen terug te vinden, waaronder de knoppen om muziek te starten of stop te zetten. Bovenop zien we ook zes microfoons, microfoons die gebruikt worden voor digitale assistenten. Het is onbekend of de speaker ondersteuning krijgt voor Google Assistent, al zou het voor Sonos wel een logische stap zijn.

Sonos Move Bluetooth uitgelekt

In de uitsnede voor het handvat vind je de bedieningsknoppen van de speaker.

Niet te vergeten is de LED bovenop. Het lampje geeft aan in hoeverre de speaker is opgeladen, wat nog een indicatie is voor de draagbaarheid van deze speaker. Bij het opladen van de speaker moet de meegeleverde dock gebruikt worden. Ook lijkt er een USB-C-poort aanwezig te zijn, waarmee je de speaker onderweg op kan laden. Wat betreft de capaciteit van de batterij is er nog niks bekend. Gezien de focus van Sonos ligt op gebruik binnenshuis, zou de capaciteit vrij beperkt kunnen zijn. Ook voor andere details, zoals de output van de speakers (W), moeten we je het antwoord schuldig blijven.

Wanneer kan je ‘m kopen?

Nu Sonos met een Bluetooth-speaker komt, is het belangrijk dat de prijs juist is. Veel fabrikanten zijn Sonos al voorgegaan, niet altijd met succes. Er is veel te kiezen wat betreft Bluetooth-speakers, al zal de Move altijd nog zijn eigen tak van sport blijven door de Multiroom-ondersteuning. Er zijn vooralsnog geen details uitgelekt wat betreft de prijzen van de speaker. Verder betreffende lancering: de kans is groot dat we tegen het einde van augustus al meer gaan horen over de speaker. Een lancering rond IFA 2019 is ook mogelijk: het evenement vindt plaats tussen 6- en 11 september, Androidworld is er uiteraard aanwezig.

Lees meer over:
Sonos

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties