Sommige Pixel Watch-eigenaren zien onregelmatige hartritme-meldingen

Sommige Pixel Watch-eigenaren zien onregelmatige hartritme-meldingen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De Pixel Watch heeft het van nature niet, maar het lijkt wat goede invloed te krijgen van Fitbit. Sommige mensen met een Pixel Watch melden dat hun wearable sinds kort notificaties geeft over onregelmatige hartritmes.

Pixel Watch

Pixel Watch doet wel iets met het hart: het heeft een app waarmee je ECG’s kunt maken (electrocardiogram) waarbij je hartslag 30 seconden wordt vastgelegd. Daarbij wordt er dan gekeken of er fibrillatie in het hart optreedt, maar niet of je bijvoorbeeld aan een hartritmestoornis lijdt. Iets wat je wel gewend bent als je een Fitbit draagt. Zelfs de meest simplistische Fitbit-wearables bieden de mogelijkheid om die aritmische bewegingen van het hart te herkennen.

Sommige Pixel Watch-eigenaren zien onregelmatige hartritme-meldingen

Fitbits zoals Sense, Versa, Charge, Luxe en Inspire zijn ertoe in staat, maar nergens wordt vermeld dat de Pixel Watch er ook toe in staat zou zijn. Toch blijken nu steeds meer mensen op hun Pixel-horloges dit soort meldingen te krijgen. Ze zien het binnen de Fitbit-app op het tabblad Ontdek. Je kunt vervolgens zien wanneer de data voor het laatst werd geanalyseerd en de meldingen specifiek bekijken.

Gerelateerde artikelen

Het geldt niet voor alle Pixel-gebruikers, schrijft 9to5Google. Helaas, want de Pixel Watch kan wat betreft gezondheidsopties wel een upgrade gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld ook geen saturatiemetingen mee doen of meldingen krijgen als je hartslag enorm hoog is of juist erg laag. Ook de huidtemperatuur wordt niet gemeten. Zoals je in onze review hebt kunnen lezen kan er veel met de Google Pixel Watch, maar kan het dus nog wel wat extra’s gebruiken. Die lijkt er nu te zijn, al hopen we dat de mogelijkheid wel naar alle Pixels komt.

Fitbit-app

Wij schreven eerder over de hartopties van Pixel Watch: "De hartslagmetingen van de Pixel Watch komen overeen met andere smartwatches waarmee ik vergeleek. Googles app toont je hertslag in rust, maar je krijgt ook een beoordeling van je conditie en de hartslagzones waarin je de voorbije week hebt getraind. Het viel me ook op dat er gedurende de dag geen momenten zijn waarop de Pixel Watch mijn hartslag niet heeft kunnen registeren." Nu komt daar dus hopelijk nog iets bij.

Heb jij een Pixel Watch en zie jij deze melding al in de Fitbit-app?

Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen

Google Pixel Watch kopen

De Pixel Watch is de eerste smartwatch van Google-makelij. De smartwatch heeft een rond en minimalistisch ontwerp met gebogen glas en één draaiknop aan de zijkant. Het horloge gaat tot 24 uur mee met zijn accu en heeft Fitbit-integratie.

Vanaf 379 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk