Sommige OnePlus 10 Pro-eigenaren wachten nog steeds op de Android 13-update

Sommige OnePlus 10 Pro-eigenaren wachten nog steeds op de Android 13-update

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

OnePlus begon in september van 2022 met de uitrol van de stabiele update met OxygenOS 13 voor de OnePlus 10 Pro. Dit was tevens de eerste telefoon van het merk die Android 13 kreeg. Tot onze verbazing blijkt dat nog niet iedere OnePlus 10 Pro-eigenaar deze update heeft gekregen.

OnePlus 10 Pro en Android 13

OnePlus gaf medio vorig jaar aan dat het de OnePlus 10 Pro de eerste telefoon van het merk was die Android 13 zou krijgen. OxygenOS 13 zou geleidelijk naar meer mensen uitgerold worden, maar blijkbaar heeft nog niet iedereen de update binnen, zo meldt Android Authority. In dit topic op het OnePlus-forum leggen verontruste OnePlus 10 Pro-eigenaren in een tijdlijn uit van wat er gaande is. Ze geven veel voorbeelden van OnePlus 10 Pro-bezitters die de Android 13/OxygenOS 13-update nooit op hun apparaten hebben ontvangen.

Gerelateerde artikelen

De kern van het probleem lijkt te liggen rond een wispelturig releaseschema van OnePlus. Slechts enkele dagen nadat OxygenOS 13 voor het eerst beschikbaar was gemaakt, bracht OnePlus een nieuwe OxygenOS 12-update uit. Degenen die deze update hadden geïnstalleerd, hebben OxygenOS 13 nooit beschikbaar gekregen. OnePlus heeft sindsdien nog een aantal updates voor OxygenOS uitgebracht, maar met telkens met wisselende beschikbaarheid. Sommige eigenaren gebruiken de nieuwste software, terwijl anderen het moeten doen met releases van maanden geleden, inclusief enorm verouderde beveiligingspatches.

Verklaring van OnePlus

OnePlus is tot nu toe relatief stil geweest over deze kwestie, waardoor eigenaren van een OnePlus 10 Pro in het ongewisse blijven. Op een gegeven moment deelde OnePlus mee dat er in feite twee mogelijkheden zijn voor OnePlus 10 Pro-gebruikers. Ze hebben de keuze om voor Android 13 te gaan of om op Android 12 te blijven. Dat werd als volgt uitgelegd:

Dit is inderdaad normaal. De lancering van OOS13 is een incrementele push en gedurende deze periode zal het team OOS12-builds naar de leden blijven pushen. Dit wordt gedaan zodat we de systeembeveiliging en gebruikerservaring kunnen waarborgen van de apparaten van mensen die nog steeds OOS12 gebruiken.

Uitleg OnePlus

Dit verklaart niet waarom sommige OnePlus 10 Pro-bezitters nog steeds met verouderde software en beveiligingsupdates zitten. Wil je alsnog de nieuwste updates ontvangen, dan kan je de gewenste update te sideloaden. Uiteindelijk is dat niet een keuze die gebruikers zouden moeten maken, vooral wanneer OnePlus verbeteringen op het gebied van uitrollen van software-updates heeft beloofd.

Heb jij een OnePlus 10 Pro? Welke Androidversie en beveiligingsupdate is er op jouw toestel te vinden? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

  • Sterke prestaties
  • Fijne software
  • Kwaliteit groothoeklens
  • Accuduur kan beter
Bekijk meer specificaties
Nog steeds niet alle OnePlus 10 Pro eigenaren hebben Android 13 binnen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk