Software-update van Samsung Galaxy Buds 2 Pro en Watch verbetert audio en zoomen

Software-update van Samsung Galaxy Buds 2 Pro en Watch verbetert audio en zoomen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Samsung heeft een update uitgebracht voor Galaxy Buds 2 Pro en Galaxy Watch waarmee je nu beter kunt koppelen met je Samsung-smartphone. Daarnaast is door 360 Audio Recording nu ook wat ruimtelijker geluid bij video’s te horen. De cameracontroller heeft ook een upgrade gehad, waardoor je nu makkelijker in- en uitzoomt.

360 Audio Recording

Met 360 Audio Recording kun je het geluid in een video op realistische manier vastleggen. Samsung belooft een realistisch geluid zonder gebruik van professionele apparatuur. Dat komt omdat er bij de Galaxy Buds 2 Pro in elk oordopje een microfoon zit om het geluid in 360 graden op te vangen. Hierdoor ontstaat een ruimtelijk geluid alsof je middenin de actie staat. Hierbij wordt gebruikgemaakt van LE-audio, dat is een nieuwe standaard van Bluetooth voor het overbrengen van geluid. Het geluid wordt beter, maar daarnaast wordt het batterijverbruik minder.

Gerelateerde artikelen

Camera Controller

Met je wearable van Samsung kun beter foto’s maken in combinatie met je smartphone. De Camera Controller-app maakt het mogelijk om de camera van je smartphone te bedienen vanaf je pols. Je kunt op de Galaxy Watch 5- en Watch 4-serie nu zoomen op afstand. Dat doe je door te knijpen op de wijzerplaat of de ring rond het scherm te draaien. Samsung raadt deze functie aan voor groepsfoto’s en selfies. Vooral als je vanaf een afstandje een foto neemt is dat erg handig, al kun je je afvragen in hoeverre het dan nog een selfie is: veel mensen vinden het alleen een selfie als je de camera (op een stok of direct) zelf vasthoudt. Hoe dan ook: je kunt je foto beter plannen als je kunt zoomen en dat zal menig foto (solo of met groep) ten goede komen.

De update is er nu nog niet: de 360 Audio Recording-optie is beschikbaar op Galaxy Buds2 Pro, Galaxy Z Flip4 en Z Fold 4 op 17 januari. De geüpdatete Camera Controller kun je vanaf februari als update downloaden op de Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch 4 en Watch 4 Classic.

Gebruik jij je Watch vaak om je smartphone aan te sturen? Is dit een update waar je blij van wordt? Laat het nu achter in de reacties.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro kopen
Samsung Galaxy Buds 2 Pro kopen
Samsung Galaxy Buds 2 Pro kopen

Samsung Galaxy Buds 2 Pro kopen

De Samsung Galaxy Buds 2 Pro zijn er in geslaagd om de minder goede aspecten van hun voorgangers te overtreffen. Het 360 gradengeluid klinkt fantastisch en de ANC doet zijn werk als je je even wil afsluiten van je omgeving. Verder verdient Samsung ook complimenten voor het erg comfortabele en waterbestendige ontwerp van de oortjes.

229 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk