'Snellere metalen Galaxy S5 wordt in mei uitgebracht'

'Snellere metalen Galaxy S5 wordt in mei uitgebracht'

Metalen Galaxy S5

De Samsung Galaxy S5 is van de week gepresenteerd en terwijl iedereen in de veronderstelling was dat er twee versies bekend zouden worden gemaakt, was dit niet het geval en een metalen versie bleef uit. Toch zwengelen de geruchten over een metalen Samsung Galaxy S5 die in de nieuwe F-lijn van Samsung zou moeten verschijnen nu weer aan, doordat bronnen uit de industrie hierover gepraat zouden hebben, meldt ETNews.

Snellere hardware

De versie zou niet alleen een metalen behuizing hebben, maar er zou ook gebruik worden gemaakt van snellere hardware. Wat hier precies onder moet worden verstaan blijft de vraag, maar in de huidige en nu bekende S5 kunnen best nog wat aanpassingen worden gemaakt. Zo kan er meer werkgeheugen in het toestel worden geplaatst, hopen we op de Snapdragon 805-chipset van Qualcomm of een Exynos-chipset en een WQHD-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Het huidige model heeft dus een plastic behuizing met daarin de Snapdragon 801-soc als kloppende hart met een kloksnelheid van 2,5GHz. Er is 2GB RAM aanwezig en het interne geheugen bedraagt 16GB of 32GB, maar ook is er een microSD-kaartslot aanwezig om dit uit te breiden. De camera is een 16 megapixel-exemplaar en de frontcam heeft een resolutie van 2,0 megapixels. De behuizing is stof- en waterdicht en op de achterkant vinden we ook een hartslagmeter. Het toestel zal draaien op Android 4.4.2 met daaroverheen de schil van Samsung: TouchWiz.

Samsung Galaxy S5

Mei 2014

Het nieuwe toestel zou in mei al moeten worden aangekondigd en dat is slechts drie maanden na de bekendmaking van het huidige vlaggenschip. Waarom Samsung dit zou doen en of dit echt gaat gebeuren is natuurlijk de vraag. Van de week schreven we namelijk ook dat de S5 toch goedkoper zou kunnen worden dan in eerste instantie gedacht werd, wat wel te maken zou kunnen hebben met het premium model, met natuurlijk een premium prijs. Of dit echt zo is, de tijd zal het moeten uitwijzen.

Wat denk jij?

Wat denk jij dat er gaat gebeuren? Komt er echt een premium versie met een metalen behuizing en snellere hardware? Is dit weer één van de vele geruchten om ons zoet te houden? Overweeg jij een Galaxy S5, maar ga je hierom nu wachten of vind je het wel goed en wordt het gewoon bestellen?

Lees ook: Samsung Galaxy S5 hands-on: toptoestel in een oud jasje

Samsung Galaxy S5
2800 mAh
5.1 inch - 1920 x 1080 px
16/32 GB
Qualco Snapdragon 801

Meer info

Samsung Galaxy S5
2800 mAh
5.1 inch - 1920 x 1080 px
16/32 GB
Qualco Snapdragon 801

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 10

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties