Snel je zoekhistorie van het afgelopen kwartier verwijderen? Nu kan het

Snel je zoekhistorie van het afgelopen kwartier verwijderen? Nu kan het

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Soms zoek je dingen op het internet waarvan je niet per se wil dat anderen ze zien. Dat hoeft niet meteen iets pornografisch te zijn of een gênant medisch probleem: misschien wil je niet uitgelachen worden omdat je Google gebruikt om simpele berekeningen te maken, op zoekt hoe je een ei kookt of dat je googelt op tips voor romantische dates om het je geliefde naar de zin te maken. Wat de reden ook is, het is nu eindelijk mogelijk om de zoekhistorie van de afgelopen 15 minuten op Google in de Android-app te verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Zoekgeschiedenis verwijderen

Binnen de Android-app van Google was het al mogelijk om je zoekgeschiedenis te verwijderen, maar nog niet van zo’n korte periode. Op het toestel van de schrijver van dit stuk kon het nog niet, maar als je het al hebt, dan zou het moeten verschijnen als optie wanneer je in de Google-app bent, op je profielbolletje rechtsboven tikt en dan ‘zoekgeschiedenis’ kiest. Het kan ook zijn dat hij al meteen in dat menu onder 'zoekgeschiedenis' staat.

Je kunt dan kiezen voor: vandaag verwijderen, aangepast bereik verwijderen, alle activiteit verwijderen of automatisch verwijderen. Hier moet dan ook de laatste 15 minuten verwijderen als mogelijkheid bijkomen. Handig om ‘geheime’ zoekopdrachten weg te halen voor als iemand anders ze misschien ziet, zonder dat je hierbij eerdere zoekopdrachten die je graag wil bewaren hoeft te verwijderen.

Google Android-app

Het opvallende is dat deze functie op iOS al ruim medio 2021 verscheen, maar nu pas de oversteek maakt naar Android. De functie werd op Google I/O in mei 2021 aangekondigd, waarna het in juli al op iOS uitkwam. In principe zou de functie later dat jaar ook naar Android komen, maar het lijkt erop dat Google dat niet helemaal is gelukt. Of deze optie ook naar de desktop komt, dat is nog onbekend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Afbeelding: Alexagorn

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk