'Snapdragon Wear 5100 gelekt: snellere horloges die langer meegaan'

'Snapdragon Wear 5100 gelekt: snellere horloges die langer meegaan'

Er is informatie gelekt over een nieuwe Qualcomm-chipset die gericht is op smartwatches. De Snapdragon Wear 5100 krijgt een krachtigere processor en dankzij zijn coprocessor ook een nieuwe slaapmodus voor apps.

Snapdragon Wear 5100

Nu Qualcomm ons eind vorig jaar al alles vertelde over zijn high-end chipset voor smartphones, is het binnenkort tijd voor een nieuwe processor die gericht is op slimme horloges. De Qualcomm Snapdragon Wear 5100 zal werken met ARM Cortex-A53-kernen die werken bij maximaal 1,7Hz, dat lekt Winfuture. Hij is gemaakt volgens een modern 4 nm bakproces.

Naast de processor weten we dat hij een 700MHz Adreno 702-gpu krijgt voor de graphics. De Snapdragon 5100 wordt ook bijgestaan door 4 GB RAM en er is ondersteuning voor het snelle LPDDR4X-werkgeheuegen. De chipset kan zowel werken op Android als Wear OS en er is zelfs ondersteuning voor camera's op je horloge. het gaat om maximaal twee lenzen, goed voor 13 MP en 16 MP.

Zuiniger met de accu

Een grote bezorgdheid voor Wear OS-horloges is het energieverbruik, want vaak moeten de smartwatches snel weer aan de oplader. De Snapdragon Wear 5100 komt in een variant die een speciale slaapmodus introduceert. Je blijft daarbij verbonden met je apps maar je horloge verbruikt significant minder, dat blijkt uit de geruchten.

De Snapdragon Wear 5100 sluit in die modus de vier processorkernen af en schakelt dan over naar de coprocessor in de chip. Qualcomm gebruikt een QCC5100-processor die gemaakt is volgens een 22 nm bakproces. De kloksnelheid van de coprocessor is veel lager, maar hij biedt wel ondersteuning voor bluetooth en wifi zodat je met je apps verbonden blijft. Wanneer je je horloge effectief gebruikt, treedt de hoofdprocessor weer in werking.

Betere trillingen en hartslagmeting

De Snapdragon Wear 5100 moet niet alleen sneller en zuiniger worden dan zijn voorgangers, maar hij komt met nog meer verbeteringen. Als eerste zijn er betere trilmotors mogelijk voor haptische feedback wanneer je meldingen krijgt.

De ARM Ethos Machine Learning Core moet er daarnaast voor zorgen dat je horloge beter sportactiviteiten kan detecteren, variaties ziet in je hartslag of een val kan detecteren. Het is nog onduidelijk wanneer de Snapdragon Wear 5100 op de markt komt en welk horloge er als eerste gebruik van maakt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Qualcomm-chipsets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties