Snapdragon 888 officieel: de chipset voor high-end smartphones in 2021

Snapdragon 888 officieel: de chipset voor high-end smartphones in 2021

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Qualcomm heeft zijn krachtigste processor voor smartphones in 2021 aangekondigd. De Snapdragon 888 pakt uit met de grootste verbetering ooit op het vlak van grafische prestaties.

Qualcomm Snapdragon 888

Het werd geen Snapdragon 875 zoals eerder gedacht, maar wel de Snapdragon 888. Qualcomm stelde zijn nieuwe processor voor smartphones uit het hoge segment voor tijdens de jaarlijkse Snapdragon Tech Summit. Op dit moment is het nog wachten op alle technische details over deze chipset en die volgen altijd een dag later.

Toch zijn er alvast een paar dingen die Qualcomm meedeelt over zijn opvolger van de Snapdragon 865. Als eerste leren we dat de processor gericht is op gaming met een hoge framerate van 144 fps en drivers die kunnen worden geüpdatet. Qualcomm noemt het dan ook de “meest significante upgrade ook voor de prestaties van de Adreno-gpu”. Hoeveel sneller de gpu werkelijk is moet nog blijken.

Snapdragon 888 officieel: de chipset voor high-end smartphones in 2021

Kunstmatige intelligentie en 5G

Verder weten we dat de image signal processor die de camera’s aanstuurt 35 procent sneller is. De camera kan nu per seconde gegevens verwerken die equivalent zijn aan 120 foto’s met een resolutie van 12 MP.

Verwacht wordt dat fabrikanten daarmee nieuwe cameratoepassingen in combinatie met kunstmatige intelligentie (AI) kunnen ontwikkelen. De Hexagon-processor voor berekeningen op het vlak van AI kreeg ook een upgrade, want hij kan nu een rekenkracht van 26 TOPS aan, vergeleken met 15 TOPS voor de Snapdragon 865. Apples M1-chip is dan weer goed voor 11 TOPS.

Gerelateerde artikelen

Snapdragon X60-modem

Qualcomm stelt ook de nieuwe Snapdragon X60-modem met 5G voor. Dat is de opvolger voor de X55 van vorig jaar. De modem ondersteunt frequenties lager van 6 GHz en mmWave 5G voor “de grootste merken wereldwijd”.

Qualcomm ondersteunt ook multi-sim en carrier-aggregatie. Dat is een techniek waarbij de internetsnelheid per gebruiker wordt verhoogd doordat de provider meerdere frequentieblokken toewijst. Als laatste werkt de modem met Dynamic Spectrum Sharing (DSS), en dat is een techniek die enkel door Vodafone in Nederland wordt gebruikt. De chipset werkt ook met bluetooth 5.2 en wifi 6e.

Zowat alle grote merken gaan volgend jaar aan de slag met de Snapdragon 888 voor hun toptoestellen. Denk aan Xiaomi, OPPO, OnePlus. Kom zeker morgen terug om alle technische details over de nieuwe processor te ontdekken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk