Snapdragon 870 aangekondigd: de chipset van de OnePlus 9?

Snapdragon 870 aangekondigd: de chipset van de OnePlus 9?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Qualcomm heeft een nieuwe chipset op de markt gebracht: de Snapdragon 870. Het is een verbeterde versie van de Qualcomm Snapdragon 865 met een hogere kloksnelheid.

Qualcomm Snapdragon 870

Je zit vast te denken: "Heeft Qualcomm al geen krachtigere versie van de Snapdragon 865 gelanceerd, de Snapdragon 865 Plus?" Inderdaad, en dat was al een overklokte versie met een snelheid van 3,1 GHz, vergeleken met 2,94 Ghz bij de gewone 865. Dit keer wist de chipmaker nog meer paardenkracht uit zijn 7 nanometer chip te halen en de Cortex-A77 werkt nu met 3,2 Ghz. Dat meldt Gsmarena.

Verder presteert de Snapdragon 870 even sterk op het gebied van de gpu, en berekeningen voor kunstmatige intelligentie. Hij komt nog steeds met de Snapdragon X55-modem voor 5G. De chipset ondersteunt wel een minder snelle wifi 6-verbinding ten opzichte van de snellere wifi 6E-standaard die al werkt met de Snapdragon 865 Plus en de nieuwe Snapdragon 888.

Gerelateerde artikelen

Hoogste kloksnelheid

Het is wel opmerkelijk dat Qualcomm opnieuw kan uitpakken met de hoogste kloksnelheid bij een mobiele processor. Die eer behoorde de afgelopen maanden toe aan Huawei met zijn Kirin 9000 die werkt aan 3,13 GHz. Qualcomms nieuwe Snapdragon 888 heeft dus met zijn 2,84 Ghz een lagere kloksnelheid vergeleken met de Snapdragon 870 en Kirin 9000, maar verwacht wordt dat de chipset zijn prestatieswinst op andere gebieden heeft verwezenlijkt. Voorlopig blijft het wachten op de eerste benchmarks die dat moeten aantonen.

Snapdragon 870 aangekondigd: de chipset van de OnePlus 9?

Gelekte renders van de OnePlus 9

Gerelateerde artikelen

Motorola, OnePlus, OPPO en Xiaomi hebben al bekend gemaakt dat ze telefoons op de markt brengen die met deze chipset werkt. Meer concrete informatie krijgen we voorlopig nog niet. De naam OnePlus is opmerkelijk, want mogelijk komt deze processor terecht in de OnePlus 9. De Pro-versie zou dan mogelijk gebruik kunnen maken van de krachtigere Snapdragon 888. Wat denk jij? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk