'Snapdragon 865 gelekt: 20 procent sneller dan Snapdragon 855 Plus'

'Snapdragon 865 gelekt: 20 procent sneller dan Snapdragon 855 Plus'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Snapdragon 865

De Qualcomm Snapdragon 865 wordt waarschijnlijk begin december voorgesteld op een conferentie van Qualcomm, maar vandaag zijn alvast de specificaties van de nieuwste high-end chipset gelekt. Het is een Chinese bron die op de sociale mediasite Weibo het nieuws lekt.

Qualcomm maakt gebruik van Samsungs vernieuwde 7 nm EUV-bakproces dat zowel beschikbaar is in een variant voor 5G als 4G. De chipset zou namelijk voor het eerste een geïntegreerde 5G-modem krijgen, en mogelijk gaat het om een implementatie van de Snapdragon X55-modem.

Qualcomm - Snapdragon

Specificaties

Verder ziet de indeling van de kernen bij de processor er erg vertrouwd uit. De krachtigste ARM Cortex-A77-kern is geklokt op 2,84 GHz samen met drie Cortex-A77-kernen die werken op 2,42 GHz. Als laatste zijn er vier energiezuinige Cortex-A55-kernen die werken op 1,8 GHz.

De opmerkzame lezer zal misschien gemerkt hebben dat deze specificaties zwakker zijn dan wat we zagen bij de Snapdragon 855 Plus die deze zomer verscheen. We verwachten echter dat Qualcomm dat wil compenseren door meer 'instructions per cycle' (ipc) te gebruiken. De processor zou namelijk 20 procent sneller zijn vergeleken met de Snapdragon 855 Plus en de gpu krijgt een prestatiewinst van 17 procent tot 20 procent.

Lekken van de telefoon

Deze gelekte Sony Xperia 3 zou met de Snapdragon 865 verschijnen

De Snapdragon 865 zal vermoedelijk door Qualcomm worden onthuld op de Snapdragon Tech Summit die door zal gaan op drie december. Tot dan verwachten we nog meer nieuws over de specificaties en andere details over de chipset. De Snapdragon 865 zou ook alvast in benchmarks zijn opgedoken.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk