'Snapdragon 865 klopt nu alvast alle huidige telefoons in benchmarks'

'Snapdragon 865 klopt nu alvast alle huidige telefoons in benchmarks'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Qualcomm Snapdragon 865

Net voor de jaarwisseling komt Qualcomm traditioneel met een nieuwe smartphone-processor die in de kern zal zitten bij een groot deel van de high-end telefoons voor het komende jaar. Ook dit keer lijkt het erop dat Qualcomm alvast een opvolger klaarstoomt van zijn huidige krachtpatser, de Snapdragon 855. Gizchina heeft ontdekt dat de benchmark-tool Geekbench alvast de resultaten van een nieuwe Qualcomm-processor heeft vastgelegd, en nu wordt er gespeculeerd dat het om de Snapdragon 865 gaat.

Of dat echt het geval is, kunnen we helaas niet met zekerheid zeggen, maar we weten wel dat hij in ieder geval al stevige resultaten laat zien. Als de processor met alle kernen werkt, komt hij namelijk met een 'Multi-Core Score' van 12946. Met zo'n cijfer hakt de chipset probleemloos onze eigen testscores van de OnePlus 7 Pro in mootjes, dat is de telefoon die in de Geekbench-test als snelste bij ons uit de resultaten kwam.

Beeld van Geekbench

Verwachtingen

Voorlopig blijft het afwachten hoe goed de nieuwe chipset het zal doen ten opzichte van de Snapdragon 855 Plus. Dat is een variant van de Snapdragon 855 die de chipmaker onlangs lanceerde. We hebben nog geen telefoon met zo'n processor kunnen testen, dus we kunnen nog moeilijk inschatten wat het verschil is met de 'gewone' versie.

De eerste resultaten van de mogelijke Snapdragon 865 zien er dus gunstig uit. Eerder leerden we al dat Qualcomm dit keer een 5G-modem wil integreren in zijn volgende generatie. Mogelijk gaat het daarbij om de X55-modem die het bedrijf enkele maanden geleden heeft getoond.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk