'Snapdragon 8150 opgedoken in benchmark: sneller dan Kirin 980'

'Snapdragon 8150 opgedoken in benchmark: sneller dan Kirin 980'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Qualcomm Snapdragon 8150

Elk jaar is het afwachten hoe de machtsverhoudingen liggen tussen de nieuwe high-end chipsets voor telefoons. De nieuwe Kirin van Huawei neemt het op tegen de Exynos van Samsung en de Snapdragon van Qualcomm. We zagen de 7 nanometer Kirin 980 alvast in de Huawei Mate 20 Pro, en Samsung toonde onlangs zijn 8 nanometer Exynos 9820 die we waarschijnlijk in onder meer de Galaxy S10 en de Galaxy Note 10 zullen zien.

We wachten dus in spanning af op de nieuwe Snapdragon die de opvolger moet worden van de Snapdragon 845. Qualcomm zou dit keer een andere naamgeving hanteren en er komt een cijfertje bij. De nieuwe chipset die we in de meeste high-end toestellen zullen zien, krijgt daarom de naam '8150', en er zijn al wat geruchten over verspreid. De Snapdragon 8150 zou Qualcomms eerste 7 nanometer-chipset worden.

Qualcomm Snapdragon

Benchmarks

Geruchten zijn een ding, maar nu zouden er ook benchmarkresultaten opgedoken zijn in AnTuTu. Dat is een bekende benchmark-app die een telefoon over de hele lijn test. Van processorkracht, tot grafische kracht en gebruikservaring. Als onderstaande screenshot inderdaad waarheidsgetrouw is, dan merken we dat de nieuwe chipset van Qualcomm sneller is dan zowel de Kirin 980 als de A12 Bionic van Apple. De Kirin 980 behaalde een score van 313.561 in een AnTuTu-test op de Mate 20 Pro. De chip die we in deze screenshot zien, is goed voor een totaal van 362.292.

Hoewel dat een ontzettend hoge score is, moeten we toch nog even voorzichtig omgaan met dit nieuws. Ten eerste kan het een vervalsing zijn, maar anderzijds kan het ook om een andere high-end chipset van Qualcomm gaan. De chipmaker zou zich immers steeds meer gaan focussen op chipsets voor laptops en Chromebooks. Dat raakte bekend uit recente geruchten en eerder werd ook bekend dat Google testen uitvoert met een Chromebook met mobiele Qualcomm-chipset.

Het is dus niet ondenkbaar dat onderstaande screenshot gerelateerd is aan die laptop-SoC. We zullen nog geduld moeten hebben tot Qualcomm zijn nieuwe high-end chipset aan de wereld toont en de eerste officiële benchmarks opduiken.

benchmark Snapdragon 8150

Via: Talk Android

AnTuTu Benchmark

AnTuTu Benchmark

AnTuTu is misschien wel de bekendste benchmark-app voor Android die op dit moment beschikbaar is in de Play Store. Hiermee kunnen de prestaties van een toestel gemet ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk