Snapdragon 480 maakt 5G eindelijk mogelijk voor budgettelefoons

Snapdragon 480 maakt 5G eindelijk mogelijk voor budgettelefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Qualcomm heeft een nieuwe chipset voorgesteld die erop gericht is om het snellere 5G internet mogelijk te maken voor telefoons uit het lage prijssegment. De Snapdragon 480 zal gebruikt worden in telefoons van Xiaomi, OPPO, Nokia en Motorola.

Qualcomm Snapdragon 480

Nu 5G steeds meer de norm wordt in het high-end- en middensegment is het nu de beurt aan budgettelefoons om van het snellere internet te profiteren. De chipset die de belofte moet waarmaken is Qualcomms kersverse Snapdragon 480. De Snapdragon X51-modem werkt met de sub-6Ghz-banden van het mobiele spectrum en hij is ook al klaar voor mmWave-verbindingen. Gebruikers kunnen ook gebruik maken van Dynamic Spectrum Sharing (DSS) als hun provider die technologie ondersteunt, en wie vooral wifi gebruikt kan rekenen op ondersteuning van de laatste wifi 6-standaard.

Verder is de Snapdragon 480 ook sneller dan Qualcomms huidige Snapdragon 460-processor voor voordelige telefoons. Hij heeft namelijk een 2,0 Ghz kloksnelheid dankzij de Kryo 460-kernen. De chipset heeft verder en vrij moderne 8 nm-architectuur waardoor hij ook energie-efficiënt moet zijn.

Snapdragon 480 maakt 5G eindelijk mogelijk voor budgettelefoons

De belangrijkste kenmerken van de chipset

Scherm en camera

De Snapdragon 480 ondersteunt daarnaast Full HD-schermen met een maximale verversingssnelheid van 120 Hz. Hij werkt ook met 64 MP camera's en kan filmen in een Full HD-resolutie bij maximaal 60 frames per seconde. De Image Signal Processor (ISP) van deze chipset kan volgens Qualcomm drie camera's tegelijk foto's laten nemen.

Gerelateerde artikelen

De fabrikanten Nokia, Motorola, OPPO en Xiaomi hebben al aangekondigd dat ze in het eerste kwartaal van 2021 komen met voordelige smartphones die met de Snapdragon 480 werken. Qualcomm lanceerde eerder ook de Snapdragon 690 die 5G moet mogelijk maken voor het lage middensegment. Ben jij klaar om op de 5G-boot te springen of heb je al een telefoon die het snellere internet aankan? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk