Snapchat: persoonlijke informatie niet veilig door lek

Snapchat: persoonlijke informatie niet veilig door lek

Snapchat

Snapchat is een populaire applicaties waarmee het onder andere mogelijk is foto's te versturen. Deze blijven slechts voor een aantal seconden (of een dag) beschikbaar en worden vervolgens 'gewist'. Onderzoekers hebben een tweetal lekken ontdekt in deze applicatie. Met de eerste is het mogelijk persoonlijke informatie te onderscheppen zoals bijvoorbeeld het telefoonnummer. Een tweede exploit zou het mogelijk maken om vele nepaccounts aan te maken om zo spamberichten te versturen.

Geen gehoor

De onderzoekers geven aan dit al in augustus aan Snapchat gemeld te hebben, maar tot op heden is er nog actie ondernomen. Door het nu naar buiten te brengen, hopen ze dat deze exploits binnen korte termijn aangepakt zullen worden. Ben jij een Snapchat-gebruiker?

Snapchat
Met de chatdienst Snapchat stuur je foto's of video's met teksten naar vrienden of bekenden. Deze blijven dan maximaal 10 seconden op het scherm waarna ze verdwijnen ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties