Snapchat: persoonlijke gegevens 4,6 miljoen gebruikers online gezet

Snapchat: persoonlijke gegevens 4,6 miljoen gebruikers online gezet

Snapchat

Met Snapchat is het mogelijk foto's over en weer te sturen die slechtst een beperkte tijd beschikbaar zijn. Afgelopen week zagen we al dat deze applicatie niet helemaal veilig was, er zit een tweetal lekken in dat misbruikt kan worden door hackers. Het eerste lek heeft te maken met de mogelijkheid tot spammen, het tweede lek maakt het mogelijk gebruikersgegevens te stelen. Dit laatste is gebeurd en op de site Snapdchatdb.info stonden de gegevens van 4,6 miljoen gebruikers online. De site is inmiddels offline gehaald. De gegevens die erop gezet zijn door de hackers bevatten onder andere de telefoonnummers en inloggegevens, die wel deels vervaagd zijn. Het gaat alleen om Amerikaanse nummers.

Lek nog niet gedicht

Alhoewel het lek in augustus al gemeld werd aan Snapchat, is het nog steeds niet gedicht door de makers van de applicatie. Ook is er nog geen officiële reactie van Snapchat op de online geplaatste gegevens. Gebruik je Snapchat, is het wenselijk je gegevens te wijzigen, in ieder geval het wachtwoord aan te passen. Wellicht overbodig, maar het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor meerdere diensten is niet aan te raden.

Snapchat
Met de chatdienst Snapchat stuur je foto's of video's met teksten naar vrienden of bekenden. Deze blijven dan maximaal 10 seconden op het scherm waarna ze verdwijnen ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties