Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • OnePlus 6T

 • Huawei Mate 20 Pro

 • Samsung Galaxy S10

 • Google Pixel 3 XL

 • Samsung Galaxy Note 9

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

Sms'en vanaf je desktop: de mogelijkheden

· 09 november 2012

Sms'en? Dat is toch iets van het verleden? Nee, zeker niet. Inderdaad, veel mensen zijn overgestapt naar een messaging-dienst als WhatsApp, maar sms-berichten zijn nog steeds niet in de geschiedenisboeken verdwenen. Als je regelmatig sms-berichten vanaf je Androidtoestel verstuurt, zul je misschien makkelijker vinden om deze te versturen vanaf en te ontvangen op je computer. Wij zetten even een paar mogelijkheden voor je op een rijtje.

MightyText

De applicatie MightyText is ontwikkeld door oud-Google-medewerkers en biedt een simpele opzet. Wanneer je de applicatie opent, krijg je de keuze uit je Google-accounts die op je toestel beschikbaar zijn. Wanneer je deze selecteert, is de koppeling met MightyText al bijna gereed: om vanuit de browser sms-berichten te kunnen versturen én ontvangen hoef je je alleen nog maar aan te melden op de website van MightyText met dezelfde Google-account. Kortom, om te kunnen sms'sen vanaf de desktop bied MightyText misschien wel de meest eenvoudige oplossing. Er is overigens ook een Chrome-extensie voor MightyText beschikbaar. MightyText is beschikbaar voor Androidtoestellen met Android 2.2 of hoger. Om de applicatie (gratis) te installeren scan je of klik je op de onderstaande QRCode. Belangrijk is om te benadrukken dat de berichten die via MightyText worden verstuurd, uiteindelijk vanaf je Androidtoestel worden verzonden. Dat houdt in dat er een sms-je, al dan niet uit een bundel, verstuurd wordt via jouw provider, waardoor je er net zoveel voor betaalt als voor een normaal sms-bericht.

[qrcode name="com.texty.sms"]

Screenshots

[galleryold id="133518" link="file" columns="3" include="133541,133542,133547"]

Mysms

De applicatie Mysms biedt dezelfde functionaliteit als MightyText, maar heeft ook nog een aantal andere mogelijkheden. Dat de applicatie anders in elkaar steekt, zie je al bij het aanmelden. Bij het de eerste keer openen van de app dien je je telefoonnummer op te geven. Dat nummer wordt dan bevestigt door middel van een sms-berichtje, vergelijkbaar hoe dat bij WhatsApp werkt. Mysms is naast een handige manier om berichten te versturen vanuit de browser, ook een complete berichtenapp. Sms-berichten kun je dan ook lezen en opstellen vanuit de Mysms-app. De webinterface vind je hier. Een interessant extraatje dat Mysms af heeft gekeken van iMessage, is dat berichten die verstuurd worden naar mensen die ook Mysms gebruiken, niet als sms-bericht, maar als data-bericht worden verstuurd. Dit houdt in dat je (indien je een databundel hebt), je niets betaalt voor het versturen van het bericht. In de Mysms-app zie je de op een apart tablet welke van jouw contactpersonen ook gebruik maken van Mysms. Om Mysms (gratis) te installeren, klik je op de onderstaande QRCode of scan je deze met de barcodescanner. De app is beschikbaar voor Android 1.6 of hoger. Er is ook een speciale tabletversie van de app.

[qrcode name="com.mysms.android.sms"]

Screenshots

[galleryold id="133518" link="file" columns="4" include="133543,133544,133545,133546"]

AirDroid

De applicatie AirDroid valt in een hele andere categorie van apps dan de twee bovenstaande applicaties. Met AirDroid kun je namelijk een stuk meer dan met MightyText of Mysms. AirDroid is namelijk een applicatie om je smartphone vanuit de browser te beheren. Naast de sms-functionaliteit kun je ook je contacten beheren, screenshots maken, applicaties verwijderen, muziek en foto's beheren en nog veel meer. AirDroid opent een server op je Androidtoestel, waarop je in kunt loggen vanuit de browser. Dit gaat erg eenvoudig. Wanneer je de website opent, wordt er een QR-code weergegeven die je kunt scannen met de AirDroid-app op je smartphone. Binnen enkele seconden krijg je dan de AirDroid-website tevoorschijn die erg lijkt op het bureaublad van je computer. De interface is helder en duidelijk en AirDroid is dan ook een makkelijke oplossing om berichten mee te sturen en te ontvangen. Een nadeel is echter wel dat je computer verbonden moet zijn met hetzelfde (WiFi-)netwerk als je smartphone. Om AirDroid (gratis) te installeren, klik je op de onderstaande QRCode of scan je deze met de barcodescanner.

[qrcode name="com.sand.airdroid"]

Screenshots

[galleryold id="133518" include="133591,133592" columns="2" link="file"]

Alternatieven

Er zijn nog een aantal applicaties die soortgelijke functionaliteit bieden die wij niet getest hebben. Heb jij positieve of negatieve ervaring met soortgelijke apps? Laat het dan in de reacties weten, zodat onze andere lezers daar baat bij kunnen hebben. Voor iedereen die graag af wil stappen van het sms'en, zijn er een heleboel alternatieven. De meeste eenvoudige voor het versturen van berichten naar anderen vanaf je Androidtoestel is Google Talk. Deze app is op bijna alle Androidtoestellen wel aanwezig en kan ook vanuit de browser worden gebruikt in de vorm van Gmail chat. Bij dit soort berichtenapps is het wel belangrijk om op te merken dat hoe meer mensen de app gebruiken, hoe nuttiger de app is. Bij Mysms valt het mee, omdat mensen die geen Mysms hebben, een sms'je krijgen. Bij andere applicaties is dat niet het geval. Daarom is WhatsApp, ondanks dat er technisch gezien veel betere alternatieven zijn, zo uitermate populair: (bijna) iedereen heeft wel WhatsApp. Een ander alternatief, dat van Nederlandse bodem komt, is Ebuddy XMS. Deze berichtenapplicatie zit een stuk beter in elkaar dan WhatsApp, ziet er beter uit én kan ook vanuit de browser worden gebruikt. Verder is de app ook beschikbaar voor Nokia-toestellen, Windows Phone 7, iOS en Blackberry. Ondanks dat er nu minder gebruikers zijn dan bij WhatsApp is Ebuddy XMS zeker wel een aanrader en hier geldt uiteraard ook: hoe meer mensen de app installeren, hoe nuttiger de app wordt.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (26)
Bezig met laden van reacties...